НовиниЧеркасиУ черкаському соборі молилися за перемогу України

У черкаському соборі молилися за перемогу України

-

- Advertisment -

Сьогодні у Свято-Троїцькому соборі Черкас відбувся молебень за перемогу України над агресором. Його провів митрополит Черкаський і Чигиринський Православної Церкви України владика Іоан. У молебні взяли участь очільники міста й області, представники Збройних Сил, громадських та волонтерських організацій, небайдужі містяни. Повідомляють на сайті Черкаської міської ради.

Насамперед хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх полеглих Героїв-захисників України. Під час молебню згадали всіх полеглих, військових і цивільних, які загинули від рук окупантів. І просили в Бога перемоги над ворогом.

«У кожному з нас живе образ Божий, який прагне свободи. Не ми хотіли комусь щось довести, а на нас напали. І в цій праведній боротьбі за свободу ми стверджуємо, що є дітьми Божими, – сказав у проповіді митрополит Черкаський і Чигиринський владика Іоан. – Бог милостиво прощає тільки того грішника, який щиро кається. Тому ворога, який вліз на нашу землю, ми не прощаємо, поки він не покається і не почне спокутувати свій гріх. І праведний гнів і лють є творчою силою, якщо направлені проти зла і допомагають воїнам долати ворога».

«Сьогодні, у річницю незламності, ми згадуємо насамперед перші дні війни, коли ми не знали що робити, приймали багато нових для себе рішень і в родинах, і на роботі. І головне з них – боротися за нашу рідну незалежну Україну, – відзначив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець. – Згадую, як у перші дні формувалася система оборони укріплень наших територій, блокпостів, критичних об’єктів інфраструктури, процеси мобілізації. Як люди просилися добровольцями на передову, аби швидко вигнати ворога з рідної землі. Щиро дякую нашим воїнам, рятівникам і правоохоронній системі, які зуміли забезпечити безпеку тут. Волонтерам, які не втомлюються допомагати і робити добро. Освітянам, медикам, енергетикам і кожному, хто на своєму фронті робить усе можливе для наближення перемоги».

«Віра в людей, у наших військових і в українську перемогу – це те, що від перших днів масштабного вторгнення додає всім нам сили та підтримує нас у боротьбі з підступним ворогом, –  сказав Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Як би часом не було важко – шляху назад у нас немає. Сьогодні ми об’єдналися в молитві за нашу Україну, за всіх наших захисників, які зараз боронять українські міста й села, та за тих, хто повернувся із фронту на щиті. Цей рік випробувань об’єднав нас, але ми маємо робити ще більше, аж поки не переможемо».

Нагадаємо, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликали всіх людей 24 лютого до Загальнонаціонального посту, молитви і доброчинності як великої духовної сили, котра допомагає долати зло.

Читайте також:

Лютий, який нас змінив: хроніка черкаських новин на початку повномасштабного вторгення 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Незаконний рибний промисел: прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох золотонісців

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Золотоніського району, які займалися незаконним рибним добувним промислом. Про це...

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x