додому Новини Черкаси У Черкасах виготовляють унікальні автомобілі для ЗСУ – багі «Мангуст»

У Черкасах виготовляють унікальні автомобілі для ЗСУ – багі «Мангуст»

0
5719

У Черкасах на одному із виробництв збирають унікальні автомобілі – багі «Мангуст». Такі кросовери стали популярні саме під час військових дій. Легкі, надійні, потужні. Багі користуються попитом у розвідників, сил спеціальних операцій, штурмових підрозділів.

Черкаський підприємець Василь Савісько говорить, що автомобіль створили за рекомендацією українських розвідників. Базою для «Мангуст» послужив ВАЗ-2108. Щоправда, довелося переробити коробку передач. Це покращило надійність і прохідність. До того ж не має дефіциту в деталях, адже «вазів» в Україні, хоч греблю гати.

Багі можуть виконувати різні завдання на фронті: перевозити розвідників, швидко і мобільно пересуватися місцевістю, доставляти вантажі та озброєння. Для українських військових – це найкращий спосіб вести бойові дії. Виїхав на позицію, відстрілявся по позиціях ворога і без зайвих втрат швидко повернувся назад.

Нині потреба для українських військових – понад 1000 штук. Черкащани можуть «потягнути» таке замовлення. Василь Савісько та його команда – інженери Ігор Долматов та Олег Ратушний – пропонують зробити багі «Мангуст» дійсно народним. «Щоб кожен вніс свою частинку у загальну перемогу над окупантом», – говорить Василь.

Кожен може допомогти чимось: хто грошима, хто деталями, хто матеріалами, хто замовленням.

Моб тел.: +380962314104 Василь

Карта Приват Банка 4731 2191 1911 7152 Савісько Василь

Paypal: director.shkiv.com.ua@gmail.com

Автомобілі багі є на озброєннні багатьох європейських армій. Популярності він набув після виходу стрічки «Скажений Макс».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x