НовиниЧеркасиЩо відомо про черкаського боксера, який загинув на війні...

Що відомо про черкаського боксера, який загинув на війні з рф

-

- Advertisment -

Загиблий боєць спецпідрозділу “КОРД” Олег Прудкий ніколи не шукав легких шляхів, тож після завершення боксерської кар’єри вибрав роботу у поліції. Про це розповів учасник Олімпійських ігор та друг Олега у збірній України Володимир Матвійчук.

У розмові з OBOZREVATEL Матвейчук згадав унікальний боксерський стиль Прудкого та людяність бійця “Українських отаманів”. А також розповів про двох осиротілих дочок Олега, яких він шалено любив.

“Олег був скромною і дуже порядною людиною. Завжди дуже чуйний, ставився з розумінням до своїх друзів і товаришів. Був дуже працьовитий. Завдяки чому, за великим рахунком, він і досягав спортивних результатів. Адже всі знають, що у спорті лише праця робить чемпіона”, – зазначив Володимир.

Призер чемпіонату Європи Матвійчук згадав, як Олег допомагав йому готуватись до Олімпійських ігор 2016 року.

“Олег був одним зі спаринг-партнерів, які допомагали мені на тренуваннях. Ми з ним уже давно були знайомі, товаришували. Коли він бачив, що я злегка “вмираю”, то давав мені трохи відпочити. Я був років на п’ять-шість старший за нього, і він під час спарингів відчував, коли потрібно було дати мені трохи перевести подих. За що я йому був вдячний”, – згадав Володимир.

Олег був неодноразовим чемпіоном України, багато років виступав за національну збірну країни, став призером міжнародних турнірів. Входив до складу команди “Українські отамани”, яка брала участь у Всесвітній серії боксу – клубному чемпіонаті світу.

“Олег успішно проводив свої бої у складі “Отаманів”, захищаючи нашу команду, нашу Україну та наш прапор. Є боксери, які б’ються бездумно. А Олег у рингу діяв хитро. Він був витривалим та технічним боксером, панчером. Дуже добре рухався на ногах, довгорукий. Можна сказати, що у нього був свій контратакуючий стиль боксу. І за рахунок цього він вигравав поєдинки”, – розповів Володимир.

Після завершення кар’єри Прудкий не пробував себе в ролі тренера чи спортивного чиновника, а вибрав небезпечну професію навіть у мирний час. Він пішов служити до поліції і опинився у “КОРДі” – у підрозділі Національної поліції для вирішення надзвичайних ситуацій.

“Він був людиною з великим серцем і не шукав легких шляхів. Йому подобалася така робота – захищати людей, захищати справедливість. Думаю, тому він і пішов на службу. Щоб служити Україні, що він робив протягом багатьох років і у національній збірній із боксу”, – розповів Матвійчук.

Володимир зазначив, що на тему війни після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого вони з Прудким не спілкувалися.

“Він мені нічого не розповідав. Зрозуміло, що їм не можна було. Говорив лише, що все добре, всього вистачає, і Україна обов’язково переможе”, – зазначив боксер.

Щодо обставин загибелі українського героя, то тут інформації також небагато.

“Я знаю тільки, що у складі своєї команди він виконував бойове завдання. І, за словами дружини, вночі прилетів снаряд до тієї кімнати, де перебував Олег. Чотири людини з п’яти у приміщенні загинули відразу. Один, начебто, вижив, але у якому він стані, я не знаю”, – розповів Матвійчук.

“В Олега залишилася гарна дружина, дуже хороша і порядна дівчина. Залишилися двоє дітей, дві дівчинки, якими він жив і якими не міг натішитися. Але, на жаль, на нинішній день війна забирає у нас найкращих і забрала Олега”, – з болем у голосі підсумував Володимир.

“Війна забирає найкращих! Я не вірю, не вірю, що тебе вже немає. Що не почую: “Доброго ранку, кохана! У мене все добре! Як дівчатка?” А найголовніше, що ти мені вже ніколи не скажеш: “Я тебе кохаю”. Не обіймеш, не заспокоїш, не притиснеш до себе, і не скажеш, як ти добре пахнеш”, – написала після смерті Олега його дружина Мар’яна.

“Ти був як ясне сонечко, прикладом для своїх дітей, які тебе так люблять і щоразу питають, а коли приїде тато? Як, як мені їм сказати, що вони тебе вже ніколи не побачать? Ти був прикладом для своїх друзів та побратимів! Ти – мій Ангел! Я тебе дуже люблю!” – звернулася дівчина до загиблого коханого.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рецепти великодніх пасок від відомих черкащан і фуд-блогерів (ФОТО)

З 16 століття Українці випікають паски на Великдень. Журналісти сайту vikka.ua поспілкувались з черкаськими блогерками, які поділились з нами...

Що задекларували черкаські депутати від фракції «Голос»: TESLA, заощадження, доходи від бізнесу

TESLA  MODEL Y, активи за кордоном, заощаджень, доходи від підприємницької діяльності задекларували депутати Черкаської міської ради від фракції “Голос”....

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x