НовиниЧеркасиУ Черкасах презентують фотовиставку з краєвидами Качанівки

У Черкасах презентують фотовиставку з краєвидами Качанівки

-

- Advertisment -

Черкащан запрошують на фотовиставку «Стежками Тараса. Від Чернігова до Черкас» авторства Миколи Черепа. Про це журналістам vikka.ua повідомили в Черкаському обласному краєзнавчому музеї.

Серія світлин, зроблених у Качанівці (Чернігівська область), присвячена 250-річчю заснування Качанівської садиби. Виставка репрезентує знімки 2007–2021 років фотохудожника Миколи Черепа, зроблені в регіонах Чернігівщини, що пов’язані з Тарасом Шевченком.

Як зазначають у музеї, ці фото висвітлюють красу й неповторність тамтешньої природи, мають на меті привернути увагу до визначної пам’ятки історії, культури, садово-паркового мистецтва – Качанівського національного заповідника.

«Споглядаючи Качанівку на світлинах Миколи Черепа, ви не лише пізнаватиме незнану місцину, а й доторкнетеся до її історії, відчуєте її духовну силу, гармонійне поєднання архітектури з природою, життя парку зсередини», – розповідають працівники музею.

Фотовиставка спрямована на краєзнавців, дендрологів, ландшафтних майстрів різних напрямків, істориків, мистецтвознавців, культурологів, туристів і всіх, хто цікавиться класичним парковим мистецтвом, культурою та історією України.

Відкриття виставки заплановане 22 лютого на 15:00 в Черкаському обласному краєзнавчому музеї (вул. Слави, 1). Відвідати її можна буде до 6 березня включно.

Довідково:

Микола Череп – фотохудожник, громадський діяч, член Національної спілки краєзнавців України та Українського геральдичного товариства, лауреат Національної премії «Україна квітуча», засновник агро-екотуристичного комплексу «Соколиний хутір» у селі Петрушівка Прилуцького району. У творчому доробку митця – понад 20 персональних виставок в Україні та за кордоном.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський фотограф показав красу замерзлих боліт.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x