Новини на ВІККАВіККА-новиниНебезпечні водойми чи безпечні відпочивальники?

Небезпечні водойми чи безпечні відпочивальники?

-

- Advertisment -

65 осіб загинуло на водоймах області з початку року, семеро з них – діти. Серед причин загибелі дорослих рятувальники найчастіше називають нехтування правилами поведінки на воді, зокрема вживання спиртних напоїв. Основною ж причиною нещасних випадків, жертвами яких стали діти, – неуважність та безпечність батьків. Своїх чад вони залишали без догляду, забувши, що левова частка безпеки відпочивальника залежить від нього самого.

Минулоріч в області офіційно було визнано 19 пляжів. На 10-ти з них працювали рятувальні пости.
Цьогоріч ситуація на Черкащині змінилася: офіційна кількість пляжів та місць масового відпочинку зросла до сімдесяти п’яти. Натомість кількість рятувальних постів лишень до 19-ти.
Нині оснащені сезонними постами порятунку пляжі таких міст, як Черкаси, Сміла, Умань, Ватутіне, Чигирин. Частково забезпечені рятувальниками і Канівський, Христинівський та Чорнобаївський райони.
Попри це статистика сумна. Лише минулих вихідних водна стихія забрала життя 11-ох дорослих та 2-х дітей.
У Кам’янському районі, на річці Тясмин, хлопець та дівчина запливли на матраці далеко від берега. Перебуваючи на глибині, пара з невідомих причин випустила з рук єдиний засіб, за допомогою якого трималася на воді. Дівчину врятував місцевий житель, 19-річному хлопчині так не пощастило.

Рятівник: «Прийшов відпочити, поплів на середину озера, чую-бачу дівчина кричить, я її схопив та й я витяг, а його не видно було».
Вистачає роботи рятувальникам і на черкаських пляжах. Операцію з порятунку 6 осіб місцеві еменесники провели учора, одразу після грози.
Валентин Ковбасюк, заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА: «Під час грози, яка була серед дня, 6 молодиків плавали поблизу буїв на матрацах. Хвиля була висока, матраци в них повибивала, вони врятувалися, бо вчепилися у буй, а потім їх жінка з Митниці з дому побачила».
Заручники стихії були врятовані завдяки щасливому випадку долі та небайдужості черкаських городян.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x