Новини на ВІККАВіККА-новиниТижневий огляд преси

Тижневий огляд преси

-

- Advertisment -

П’ятнадцять кредитних спілок в області мають серйозні проблеми. На більшість із них заведено кримінальні справи. Про це йдеться в свіжому номері однієї з черкаських газет. Детальніше про це та про інші гарячі теми зі шпальт місцевої преси дізнаєтеся з нашого прес-огляду.

Офіс задешево
Офісна нерухомість падає у ціні, повідомляє газета Прес-центр. Про наслідки фінансової кризи для малого і середнього бізнесу Черкащини може красномовно розповісти велика кількість вивісок з написом «оренда» на будівлях нежитлової, або, іншими словами, офісної і торговельної нерухомості. Ріелтери констатують: попит на офісну нерухомість падає, як і ціна на її оренду. Разом з тим, лави неорендованих приміщень поповнили і нові, щойно здані в Черкасах офісно-торговельні будівлі, проектування і будівництво яких розпочалося ще до кризи.

Боржники народу
Кредитні спілки Черкащини заборгували своїм вкладникам близько 50 мільйонів гривень, пишуть «Вечірні Черкаси». Якщо два місяці тому із 45 кредитних спілок області третина були проблемними, то сьогодні такими є 90% цих фінустанов. Хтось має проблеми з ліквідністю, у когось анульовано ліцензію на залучення вкладів. Проте левову частку займають спілки, що не повертають депозити, термін яких закінчився,

та не виплачують відсотки. У загальній сумі величина їхнього боргу вилилась у 50 мільйонів гривень, і шанси на повернення грошей експерти зводять до нуля.

Кіносвято
Черкащина дала кінематографу півсотні митців і влаштує народне кіносвято, що почнеться з Драбова. Про це йдеться у свіжому номері «Черкаського краю». Фестиваль «У вінку Черкащини слава і пісня» готується спільно провести обласна ветеранська організація разом з комунальним підприємством «Черкасиоблкіно» за підтримки місцевої влади районів та міст області. Захід буде присвячений 65-річчю Перемоги та 360-річчю утворення козацької держави. Фестиваль розпочнеться 23 вересня.

Економія на харчах
Як продають і що купують в епоху кризи, з’ясовували журналісти газети «Акцент». Приміром, чай та каву купують менше, ніж раніше, але попит на них стабільний. Цьогоріч немає ажіотажу на цукор. Збільшився попит на дешеві крупи. За результатами опитувань різноманітних соцслужб, нині 85% громадян України почали економити на харчуванні. Багато просто зменшують порції або замінюють дорогі продукти на більш дешеві. Однак є умільці, які залишилися вірні своєму звичному раціону, але платити більше не почали. Секрет у тому, щоб купувати продукти у більшій розфасовці. При цьому економія виявляється значною.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах ще дві маршрутки їхатимуть до мікрорайону “Лісовий”

Члени черкаського виконкому проголосували за продовження деяких автобусних маршрутів до мікрорайону "Лісовий". Про це повідомляє пресслужба Черкаської міськради. Маршрут №4...

Велосипедистка з Черкащини перемогла на міжнародних змаганнях

Софія Запорожець здобула перемогу на міжнародних змаганнях з велосипедного спорту в Сербії. Про це повідомляє управління у справах сім’ї,...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x