Новини на ВІККАВіККА-новиниЗробити Черкаси різнобарвними прагне тутешня творча молодь

Зробити Черкаси різнобарвними прагне тутешня творча молодь

-

- Advertisment -

Додати кольору, яскравих малюнків і філософських написів Черкасам прагне тутешня творча молодь. Для цього й організувала унікальну майстерню. Протягом чотирьох днів молоді митці розробляли ідеї та формували нові, яскраві Черкаси. Свою місію назвали «Тіло Че». Що з того вийшло, знають наші кореспонденти.

Амбітні та креативні, талановиті й енергійні. Черкаські художники зібралися разом, аби попрацювати над «тілом» міста.

Анна Мигаль, координатор проекту «Тіло Че»: «Ідея виникла з того, що почали з’являтися в місті певні ініціативи. В окремих художників зацікавленість стріт-артом як напрямом мистецтва. З’явилася також цікавість у влади. З’явилися певні ініціативи, певні об’єкти і т.д. Подумалося, що це можна певним чином об’єднати».

Робота кипіла в межах творчої майстерні «Тіло Че». Над новим обличчям міста митці трудилися чотири дні поспіль. Роботу виконували поетапно. У перший день шукали найболючіші на найгидкіші місця Черкас. У другий день фантазували над ідеальним устроєм. Третього та четвертого дня вибудовували конкретні ідеї.

Катерина Кривопишина, координатор проекту «Тіло Че»: «Ми розділилися за групами. Це арт-простір, культура, мистецтво, екологія. Намагалися продумати конкретні проекти, які ми втілюватимемо незабаром у життя, які ми хочемо представити міській владі».

«Тіло Че», кажуть організатори, – то чудовий спосіб реанімувати Черкаси та перетворити їх на місто яскравих малюнків і написів. А ще – це шанс для молодих митців заявити про себе. Тому учасники тут викладалися на повну.

Андрій Бирдін, митець: «Цікавим для мене виявився проект щодо певного летерінгу. Це певні написи, які мотивуватимуть людей на добрі вчинки та поліпшуватимуть їм настрій. Оскільки в нас люди іноді ходять дуже похмурими, ці написи були б дуже доречними».

Іван Коперник, митець: «Мы решили, что нам нужно как-то для туристов сделать понятливее, как им передвигаться по городу. Мы придумали разрисовать маршрутки, разрисовать районы, чтобы было понятно: желтый едет к желтому, красный к красному».

Творці «Тіла Че» переконані: своїми пензлями та фарбами вони видозмінять Черкаси. З ідеями достукуватимуться і до влади, і до меценатів, і до жителів міста.

Анна Мигаль, координатор проекту «Тіло Че»: «Мені б дуже хотілося, щоб це був як каталізатор. Щоб він показував певні місця, розкривав місто по-новому, наповнював новою енергією, цікавістю. Це певний інтерес і в туристичному аспекті».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квадроцикл, криптовалюта, автомобілі: що задекларували черкаські депутати від «ЄС»

Земельні ділянки, автомобілі, криптовалюта, квадроцикл, зарплати і доходи від бізнесу. Що задекларували  черкаські депутати із фракції “Європейська Солідарність“ у...

Депутат із Черкащини заявив, що тарифи на електроенергію зростуть: якою буде ціна

З 1 червня тарифи на електроенергію для населення, ймовірно, зростуть до 4,5-5 грн/кВт. Зараз в уряді активно обговорюють це...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x