НовиниЧеркащинаНа найближчі ночі черкащанам прогнозують сильні заморозки

На найближчі ночі черкащанам прогнозують сильні заморозки

-

- Advertisment -

Квітень не балує жителів Черкащини теплом. Інтенсивне похолодання вкінці місяця відбулося внаслідок потужного «подиху» Арктики. Як наслідок, середньодобова температура швидко знизилася до 5-6 градусів тепла, що більше відповідає початку квітня.

Зранку 26 квітня природа «пожартувала» – всю область ненадовго засипало снігом висотою до 2 см, а метеостанція у Звенигородці зафіксувала 7 см. Така погода малосприятлива для запилення абрикос та проведення польових робіт, інформує у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Відсутність надійного тепла дещо стримує розвиток озимих, ранніх ярих зернових та зернобобових. Заморозки цілком безпечні для фазового розвитку, в якому знаходяться вегетуючі культури.

За прогнозом, найближчі дві ночі на Черкащині прогнозуються сильні заморозки у повітрі 0-3 градусів, вдень 7-12 градусів тепла. Ще завтра вдень атмосферні фронти чергового циклону з південного заходу зумовлять дощі.

Із середи, внаслідок впливу антициклону, погода стабілізується. Переважатиме сонячна та суха погода. Завдяки адвекції (надходженню) тепла заморозки припиняться, стане тепліше – температура наблизиться до норми: вночі 5-10 градусів тепла, вдень 14-19 градусів.

За попередніми розрахунками, у святкові дні переважатиме тепла з короткочасними грозовими дощами погода. Всі деталі згодом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині три автівки злетіли в кювет через негоду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Ігор Табурець розповів, як Черкащина готується до можливих викликів нового опалювального сезону (ВІДЕО)

Черкащина готується до нового опалювального сезону. Про це на брифінгу розповів голова Черкаської ОВА Ігор Табурець. За його словами,...

Черкаські школярі привезли медалі зі світового конкурсу екологічних проектів

У Рочестерському технологічному інституті, що знаходиться у штаті Нью-Йорк (США), відбувся фінал GENIUS Olympiad — найбільшого у світі конкурсу...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x