Новини на ВІККАВіККА-новиниЩороку туристів у світі більшає

Щороку туристів у світі більшає

-

- Advertisment -

Муза далеких мандрівок…27 вересня Україна разом зі світом відзначає День туризму. Комунальне підприємство «Туристично-інформаційний центр м. Черкаси» влаштувало низку заходів, приурочених до цього дня. Серед них ― виставка-продаж виробів народної творчості, майстер-класи митців, дві двогодинні подорожі Дніпром, а також туристичний квест. Все для того, щоб містяни дізналися про Черкаси більше. А напередодні Дня туризму фахівці в цій справі говорили більше про статистику. Тож куди найчастіше їздять відпочивати черкасці, розкаже Марія Гаврилян.

Щороку туристів у світі більшає. Так, у минулому році любителів такого відпочинку побільшало на 7%, а з початку нинішнього – на 4%.
Іван Десятніков, завідувач кафедри менеджменту туризму Східноєвропейського університету: «Сьогодні, за даними всесвітньої туристичної організації, у світі мандрує близько 1 млрд. осіб, тобто кожен сьомий. І з кожним роком їхня кількість збільшується».
Любителів подорожувати в Україні теж не бракує. Проте грошей нашим співвітчизникам на активний туризм усе ж не вистачає. Попитом користуються найдешевші варіанти – Єгипет і Туреччина.
Галина Горська, директор туристичної агенції: «Если есть средний достаток и «+» – это Мексика, Шри-Ланка, Таиланд. Очень выгодно уже сегодня бронировать горнолыжные туры».
Натомість зростає цікавість іноземних туристів до України. Минулоріч до нас завітали більше мільйона іноземців. А на Черкащину, зокрема, згідно з офіційними даними, трохи менше тисячі. Закордонних візитерів найбільше лякає відсутність розвинутої інфраструктури. Не дуже популярний внутрішній туризм і серед самих українців. По-перше, він задорогий, а по-друге, людям часто просто бракує інформації. На Черкащині цю прогалину нині активно заповнюють. Розбудова потужного логістичного центру ситуацію змінить, упевнені фахівці з туризму та чиновники. Зокрема, великі сподівання покладають на річкові порти.

Валентина Височин, директор туристичної агенції: «Налагоджений водний зв’язок дасть можливість для розвитку туристичної галузі в області. Налагодження зв’язку з Каневом, Чигирином, Києвом».
У наступному році, говорить Валентина Височин, планують налагодити ще водні тури до Одеси. Проте це поки що у планах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині шахрай видурив у людей понад 170 тисяч гривень і втік за кордон

До суду скерували обвинувальний акт проти чоловіка, який разом із поплічниками шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад...

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x