НовиниЧеркащинаПротягом тижня на Черкащині прогнозують ще два зимові циклони

Протягом тижня на Черкащині прогнозують ще два зимові циклони

-

- Advertisment -
cdn.riastatic.com

Станом на ранок 8 лютого снігового покриву на Черкащині найбільша в Україні – 16-22 см. Найближчої ночі у регіоні продовжить сипати сніг.

Із небезпечних явищ прогнозують хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледицю, посилення вітру 15-20 м/с, та значний сніг. Про це інформує у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Оскільки вночі циклон проходитиме через Черкащину, прогнозується аномальний хід температури від 9 градусів до 1 градусу морозу, тому місцями можлива ожеледь та налипання мокрого снігу. Проте ніякого «погодного апокаліпсису» немає, адже на календарі зима.

Внаслідок хуртовини та посиленого вітру до ожеледиці на дорогах приєднаються снігові перемети, які можуть значно ускладнювати дорожній рух. Враховуючи значне накопичення снігу, комунальникам варто прикласти максимум зусиль для очищення доріг та тротуарів.

Другий циклон 10 лютого переміститься через південні області України. Прогнозують температуру вночі 4-9 градусів морозу, вдень 0-5 градусів морозу на фоні мокрого снігу та дощу. На дорогах ожеледиця.

А ось найбільш «капосний» третій циклон очікується вже ввечері 11 та 12 лютого. Саме він спочатку різко підвищить температуру до 2 градусів тепла, а потім, відкривши доступ ультраполярному вторгненню арктичного повітря, різко знизить її до 8-13 градусів морозу.

Вже у найближчі вихідні під час прояснень морози посиляться до 15-20 градусів, місцями до 24 градусів. На дорогах дуже слизько. Така холодна погода протримається що найменше ще два тижні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, обмежено рух вантажівок і автобусів до Києва.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x