Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські художники вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Черкаські художники вшанували пам’ять Великого Кобзаря

-

- Advertisment -

Черкаські митці вшанували Кобзаря. З нагоди чергової річниці від дня народження Тараса Шевченка відкрилася виставка «Черкаські художники у вінок шани великому Кобзареві». У заході, який відбувся у черкаському «Музеї Кобзаря», взяли участь не лише відомі художники нашого краю, а й студенти черкаських вищих навчальних закладів. Черкаські митці представили майже сто картин, пов’язаних із життям та творчістю Великого Тараса. Це скульптурні, графічні, живописні роботи та твори декоративно-прикладного мистецтва. Захід відвідала і кореспондентка ВІККА-НОВИН Наталя Кириленко.

Камерний хор «Канон» відкрив чергову виставку у музеї «Кобзаря», присвячену пам’яті Тараса Шевченка. Художня спадщина Шевченка надихає сучасних майстрів на подальше прославлення Черкаського краю.
Тетяна Федорова, заступник начальника відділу управління культури і туризму ОДА: «Адже відомо, що Тарас Григорович насамперед вважав себе художником, він пишався тим і залишив у спадок понад 800 робіт».
Березневі заходи, присвячені пам’яті Тараса Григоровича, завжди збирають велику кількість шанувальників нашого земляка.
Іван Бондар, заслужений художник України: «Я згадую помпезні походи, коли майже вся Україна йшла на могилу Тараса Григоровича, щоб поклонитися йому».

Сьогодні черкаські митці продовжують віддавати шану великому Кобзарю. Це ще раз довела цьогорічна виставка. Багато картин, які були представлені на цій мистецькій акції, художники подарували музею.
Ольга Шарата, директор музею «Кобзаря : «Те, що зберігається в музеї, це навіки, це назавжди. Крім того, я вважаю, це престижно, що робота того чи іншого художника – у музейній державній колекції».
За словами заслуженого художника України Івана Бондара, усі картини, які художники представили на перегляд відвідувачів, заслуговують на увагу. Утім, саме його найбільше вразила одна. На думку художника, вона найяскравіше передає дух твору.
Іван Бондар, заслужений художник України: «Виставка напрочуд цікава, різноманітна. Я своїм студентам уже показав «Зиму написану».
Молодим відвідувачам припали до душі майже усі твори мистецтва.
Анастасія, відвідувачка виставки: «Дуже подобається, що люди працюють, багато нових робіт, свіжих ідей».
Георгій, відвідувач виставки: «Дуже гарні роботи, тут багато художників – мої вчителі, які навчають мене, взагалі дуже сподобалося».
Під час перегляду виставки юні художники згадували відомі шевченківські рядки.
Ще чимало заходів із вшанування Кобзаря відбудуться на Черкащині. Зокрема, у Каневі та Моринцях.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x