НовиниЗдоров'яЯкі ускладнення викликає COVID-19: пояснення інфекціоніста

Які ускладнення викликає COVID-19: пояснення інфекціоніста

-

- Advertisment -

Саме ускладнення, викликані коронавірусом, стають причиною смерті пацієнтів. Адже хвороба вражає переважну більшість органів і систем організму людини. Зокрема серцево-судинну та нервову системи, легені та нирки.

Про це в інтерв’ю виданню «Ваше здоров’я» розповіла завідувачка кафедрою інфекційних хвороб НМУ ім. А. А. Богомольця Ольга Голубовська.

В першу чергу, пані Ольга пояснила різкий «стрибок» ковідної статистики. Справа в тому, що хоча вірус і не підтвердив своєї сезонності, в холодну пору року він стає, все-таки,  агресивнішим, його більше накопичується в аерозолях, тому люди отримують більші дози інфікування (а COVID-19 – дозо залежна інфекція). Тому і проходить перебіг хвороби у холодну пору року тяжче.

Ольга Голубовська, фото lv.redcross.org.ua

«До того ж наш тяжкий пацієнт значно помолодшав, ускладнення мають навіть ті, в кого немає супутніх патологій. Перебіг хвороби подовжився у часі, у хворих довго утримується гарячка, яка повертається через певний проміжок часу з новою силою, хвороба стає виснажливою. А негативна динаміка може розвинутися впродовж 1-2 діб, або й за кілька годин, і навіть тоді, коли здається, що пацієнт почав одужувати», – розповідає інфекціоністка.

Найперше, за словами лікарки, вірус COVID-19 вражає легеневу тканину, що може викликати фіброз легенів. Тому лікарка порекомендувала людям, які перенесли COVID-19, обов’язково зробити щеплення від грипу через 2-3 тижні після одужання. Усе через те, що грип також вражає нижні дихальні шляхи. І «накладення» цього захворювання на фіброз може призвести до дуже тяжких наслідків.

Крім того, каже пані Голубовська, у деяких пацієнтів може розвиватися ниркова недостатність. Також частим наслідком коронавірусної хвороби є тромбоз судин.

«Серце також під ударом COVID-19. У деяких наших пацієнтів траплялося по кілька інфарктів за період перебування на стаціонарному лікуванні» – розповіла лікарка.

Окрім того, негативно інфекція впливає на нервову систему та психіку людини. Він викликаний гіпоксією та застосуванням у лікуванні коронавірусу деяких лікарських препаратів.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, напередодні на Черкащині зафіксували новий рекорд у кількості нововиявлених випадків коронавірусу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині патрульні виявили водія BMW з підробленими документами

На автодорозі М-05 Київ — Одеса поліцейські зупинили автомобіль BMW 740D за порушення ПДР, а саме перевищення швидкості. Про...

У деяких черкасців може текти зелена вода з кранів

У Південно-Західному районі планується проведення перевірки щільності водопідігрівачів у ніч з 1 на 2 травня. Ці роботи можуть призвести...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x