НовиниЧеркащина«Страх не є показанням до госпіталізації»: про лікування пацієнтів...

«Страх не є показанням до госпіталізації»: про лікування пацієнтів з COVID-19 на Черкащині

-

- Advertisment -

На Черкащині розширюють мережу медзакладів, де лікують пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Нині їх в області 15.

До переліку додалися Смілянська та Чигиринська ЦРЛ. Збільшують і кількість ліжкомісць. Їх зараз в області 553. На цьому наголосила у ході брифінгу очільниця обласного управління охорони здоров’я Лариса Кошова, інформує пресслужба ОДА.

Втім це не значить, що госпіталізації потребують усі, хто має позитивний тест на COVID-19. Лікування на стаціонарі насамперед потребують пацієнти з тяжкою формою захворювання або зі складними супутніми захворюваннями. Зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 293 особи. 1220 жителів області – на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейного лікаря.

«Страх не є показанням до госпіталізації, – каже Лариса Кошова. – Ми всі зараз працюємо за чіткими протоколами МОЗу. У закладах охорони здоров’я Черкащини є ШВЛи, кисневі концентратори, централізоване киснепостачання. Де його не було – проводять. Заклади підписують договори з Національною службою здоров’я України за так званим «ковідним» пакетом та отримують кошти щомісячно. Ми щодня долучаємо ЦРЛ до надання допомоги пацієнтам з ковід. Можемо додати ліжок, але не можемо збільшити кількість лікарів, не можемо взяти з інших областей, бо у всіх регіонах однакова ситуація. Єдиний спосіб – правильно дотримуватися карантинних обмежень».

На сьогодні в українських лікарнях наявні понад 4 тисячі апаратів ШВЛ, з них наразі задіяні менше 10%, інформують у профільному Міністерстві. На Черкащині таких апаратів в лікарнях, що приймають ковідних хворих, – 97. Вони задіяні поки на 3%. Також тут діють 214 ліжок з централізованим підведенням кисню. Вартість лікування одного хворого з важким випадком вартує від 45 тис. грн і більше. У цю суму включені лікарські засоби та зарплатня медперсоналу.  Забезпечення лікарськими засобами та зарплата медпрацііаників.

«Давайте поважати поважати один одного, цінувати працю кожного й дотримуватися карантинних обмежень, – звернулася посадовиця. – Зараз європейські країни запроваджують жорсткі карантинні заходи, оскільки кількість захворілих зростає всюди. Дотримуючись установлених правил, ми зменшимо небезпеку зараження для кожного з нас. Крім того, зараз починається сезон грипу. Тож прошу кожного відповідально поставитися до свого здоров’я та щепитися від грипу».

Як повідомляв сайт vikka.ua, зірковий черкасець захворів на COVID-19.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x