БлогиГромадський транспорт Мюнхена як приклад для Черкас

Громадський транспорт Мюнхена як приклад для Черкас

-

- Advertisment -

Перебуваючи по робочих справах в Мюнхені, звернув особливу увагу на місцевий громадський транспорт.

У Мюнхені є три види громадського транспорту: автобуси, трамваї та метро. Всі вони об'єднані в єдину систему громадського транспорту. Тобто на всі ці виду транспорту діє єдиний електронний квиток, вартість якого залежить не від виду транспорту, а від дальності вашої подорожі по місту (Мюнхен умовно поділено на 4 тарифні зони), від кількості разів проїзду (одноразовий проїзд, квиток на один день проїзду або десять днів і т.д.) та від кількості осіб, які їздитимуть за цим квитком. Мінімальна вартість проїзду по одній зоні 2,80 євро. Якщо їдете відразу по двох тарифних зонах, то вартість проїзду вже складатиме 5,60 євро. За цим квитком ви можете їхати одночасно як на автобусі, так і на трамваї, якщо потрібна пересадка.

Квитки можна придбати у спеціальних електронних терміналах, розташованих безпосередньо в автобусах або трамваях, або на деяких зупинках. Кондукторів у громадському транспорті немає, є тільки контролери. Все розраховано на чесність або боязнь заплатити величезний штраф при неочікуваній перевірці.

Хочу зазначити, що вартість та система проїзду лишались такі самі, як і 10 років тому, коли я уперше приїхав до Мюнхена. Змінилися тільки автобуси та трамваї, які стали більш сучасними.

Особливо цікаво, що всі автобуси та трамваї приходять вчасно, хвилина в хвилину, згідно з графіком руху, який розташовано на кожній зупинці. Всі автобуси великі, з низькою підлогою, щоб зручно було заходити та виходити, особливо мамам з дитячими візочками.

Зрозуміло, що при такій злагодженій системі роботи громадського транспорту в місті працює єдине підприємство-перевізник, яке відмінно справляється зі своїми функціями. На мою думку, така система роботи громадського транспорту повинна взятися нами за приклад і ми маємо починати реалізовувати її в життя. Звичайно, з неї потрібно вибрати ті функції, які можливі для застосування в системі громадських перевезень в Черкасах, яку потрібно терміново і докорінно змінювати.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Тарас Коломієць
Тарас Коломієць
депутат Черкаської міськради від Партії вільних демократів
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x