БлогиЗлодій і Дурень. Думки вголос

Злодій і Дурень. Думки вголос

-

- Advertisment -

Злодій – це на фото. Хлопець, який ліз через паркан сусіда, коли я сьогодні вранці гуляв з собакою. У сусіда гарний будинок і під парканом звалище дворового металобрухту, який він ніяк не вивезе.

Дурень це я. Не тому, що я не покликав сусіда, не тому що не подзвонив в міліцію (хоча хлопець ще нічого не вкрав – поки вивчав …). І навіть не тому, що я зробив фото, щоб у разі крадіжок знати хто.

Чим більше я дивлюся на це фото, тим більше я розумію як часто я (ми) діємо за шаблонами та за каталізаторам роздратування або копіювання типових ситуацій, яких ми бачили в кіно в книгах, газетах інтернеті … Я називаю це – автоматичне відтворення нав'язаної раніше моделі поведінки.

Чим більше я дивлюся на це фото, тим більше розумію, що у хлопця немає грошей, ймовірно ніде жити, немає можливості знайти роботу – стандартне кільце проблем з якого важко вибратися.

Лінія поведінки нормальної людини, а не мене з комплексом нав'язаних стереотипів поведінки, було б дати трохи грошей на їжу і привести до волонтерів або в ПС Самооборону, туди, де потрібні люди, хто може дати кут в офісі й допомогти у військовому працевлаштуванні (ну хоч щось).

А може я занадто боязкий, тому що не дивився в очі, а дивився на руки, хоч би що там з'явився ніж, паралельно шкодуючи, що немає пістолета в кишені … Може воно і добре, що пістолета не було. Але треба було дивитися в очі. І слухати.

Слухав мій хребет, який зрозумів, що хлопцеві соромно, що він краде і вирішив його відпустити … Не чув мозок, який включився потім, розглядаючи ці фото. Треба було дати грошей і привести до гарних людей – там знайшли б куди його відправити.

Фото для того, що б не повторювали моїх помилок. Якщо зустрінете – хоча б відправте на кут Піонерській і Шевченко (Самооборона), або дайте 10 гривень на бутерброд, що я на свій сором не зробив.

… Та й хлопець нічого не вкрав … тому не варто тягнути його в міліцію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Андрій Рубан
Андрій Рубан
черкаський волонтер
- Advertisement -

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Черкаські піротехніки розміновують деокуповані території (ВІДЕО) 

Черкаські піротехніки продовжують розміновувати деокуповані території Херсонської та Миколаївської областей від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють на сторінці Обласного...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x