БлогиПро колишню дитячу поліклініку на Благовісній

Про колишню дитячу поліклініку на Благовісній

-

- Advertisment -

Ось і закінчився, майже, черговий виборчий етап. Переможці і їхні родичі в ейфорії і поки що їм не хочеться думати про те, що чим вища гора Олімпу, тим болючіше падати в майбутньому. Переможені "зализують виборчі рани" взаємних компроматів. Та я не про те…

Після виборів проблеми, на яких акцентуються кандидати, зразу стають нікому не потрібними. Звичайно, окрім медиків, якщо мова про наші проблеми. Хотів би розпочати цикл есе саме про це…

І так, розпочнемо із колишньої дитячої поліклініки на Благовісній, тепер педіатричної амбулаторії Першого Центру сімейної медицини.

Історичний екскурс

Стара одноповерхова будівля досить давня, колись там була єврейська школа. В одному крилі цієї будівлі зараз обласна медична бібліотека. Десь в середині 50-х років був добудований чотирьохповерховий корпус. Спочатку там був міський пологовий будинок, потім дитяча поліклініка міської лікарні. Будівля з тогочасними технологіями будівництва, де під дерев’яними підлогами – комунікації та мережі, без ліфтів та маленькими кабінетами. Років 50 там не було ніяких капітальних ремонтів, будівля старіла технологічно швидкими темпами.

Про ремонти

Більш-менш серйозно ми почали ремонтувати із 2016 року. Насамперед, за 300 тис. зробили частину даху, який протікав. Потім, в 2017 році, 1 млн 350 тисяч для заміни вікон, побудовано пандус за новими будівельними нормами. У 2017 році за 125 тисяч завершено повністю заміну вікон та за 650 тисяч зроблено вестибюль першого поверху. У 2018 році у бюджетному запиті Департамент подав на 2019 рік пропозицію на повний капітальний ремонт будівлі Ця сума обрахована у 16 млн. Проте у лютому 2019 року світ побачив зовсім інший Бюджет розвитку, де бачення Департаменту було не враховано, що дало змогу активно використовувати тему "ображених" дітей на виборах.

Перспективи

Швидкоплинність змін і реформування охорони здоров’я роблять нові виклики. Зараз це не поліклініка, а амбулаторія педіатрична Першого Центру. Там вже не має вузьких спеціалістів і майже не залишилось допоміжних служб. Вчора ми були учасниками наради у міського голови за участі куратора галузі з основним питанням денним: "Що робити далі?"

Перший варіант – шукати в бюджеті 16 млн грн та робити комплексний капітальний ремонт будівлі. Проте, там лише 14 лікарів-педіатрів, і максимум, що буде задіяне – це два поверхи.

Альтернатива? Там два відділення лікарів. В центрі міста, в Четвертому Центрі, є вільний поверх, де розміщувалась частина стоматполіклініки. Ми зробили ремонт на бульварі Шевченка і стоматологи перемістились туди. Приміщення в центрі міста є адекватною та повноцінною заміною за місцем розташування. Другу частину приміщень можливо знайти у Першому Центрі, що було б вигідно і для жителів Дахнівки, Луначарки, Казбету. Відремонтувати ці приміщення дешевше, вартість таких робіт обраховується. Спішимо це зробити, щоби подати у бюджетному запиті на 1020 рік. На затвердження чи цим депутатам міської ради, чи вже новим – час покаже. Як і їхню підтримку черкаської медицини не лише під час виборів. Однак досвід реконструкції старої будівлі є, і він не оптимістичний. Це досвід реконструкції дитячої поліклініки на вулиці Кобзарській. Але про це в наступній публікації.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Стадник
Олег Стадник
директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x