БлогиРосійська пропаганда робить свою справу

Російська пропаганда робить свою справу

-

- Advertisment -

Учора повернувся в Черкаси.

Черкаські ліси і поля, полтавські лани, дніпропетровські рівнини, донецькі терикони і… двоякі враження. Повернувся в Черкаси виснажений як морально, так і фізично.

Відвозив нашим хлопцям у Донецьку область автомобіль УАЗ, на який ми з миру по нитці збирали в Черкасах. Це той самий старий і кволий автомобіль, який ми придбали і завдяки активним черкасцям його реанімували. Сьогодні він уже служить військовим з першої танкової, що захищають наші кордони від проросійської чуми. Завантажили автомобіль питною водою, одягом, продуктами. Але найголовніше – листами і малюнками від дітей і школярів зі школи-садочку, що в Оршанці.

Я вдячний небайдужим черкасцям, які дали на відновлення і ремонт старого УАЗика, хто скільки міг: Світлана Бондар, Сергей Кузляев, Віталій Терьохін, Павел Старинец, ресторану "Арагві", Наталя Даньковська, Валерий Столяр, Сергей Столяров, Олексій Панасенко, Svetlana Bilous Aksu, жителям і підприємцям "Луначарки", жителям "Оршанця" та багато інших. Перепрошую, що всіх не озвучив, нас багато, нас – країна!

Я не хочу перераховувати, що ми замінили в автомобілі. Робіт було багато, починаючи від лампочок і закінчуючи мостами і коробкою передач. Головне, що він послужить тепер нашим хлопцям.

Враження від поїздки:

Матеріальне забезпечення наших воїнів. Проїжджаючи блок-пости Національної гвардії, побачив, що у них нові автомобілі, нова якісна форма, сучасна зброя. Чого не скажеш про Збройні сили України і хлопців, які стоять на передовій, куди доставляв автомобіль. Там все по-іншому. Придатну до використання форму купують за рахунок власних зарплат, одяг і продукти привозять волонтери. Обурюють виступи Петра Порошенка і представників Генерального штабу, які розповідають нам про повне забезпечення ЗСУ. Я хотів би побачити Міністра оборони чи начальника Генерального штабу, як він буде себе почувати після денної носки на сонці тієї брезентини (яка зовсім не дихає і плавиться), яку вони називають формою для солдата. Я хотів би побачити, який би з них був снайпер з раритетною гвинтівкою СВД і оптикою 4 крати проти сучасного російського 12,7 мм "КОРДа", з яких гатять по наших хлопцях із відстані до двох кілометрів. Де тепловізори, безпілотники і ще довгий ряд спецзасобів для успішного виконання бойових завдань? Чому іноземні швидкісні джипи, броньовані "Кугуари" з "Буцефалами" у розпорядженні СБУ і Нацгвардії, які гріють свої філейні міста в теплому тилу, а не на передовій?

Місцеві жителі. Шкода, але російська пропаганда робить свою справу. За весь час незалежності України керівництво нашої держави не приділяло гідної уваги інформуванню населення Східної України. Я побачив людей, які говорили штампами російської пропаганди. На жаль, але в декого з них відсутнє поняття Батьківщини, рідної землі. Вони не розуміють, що зараз українці борються на своїй, Богом даній землі, за свою землю, за свої права, за свою свободу. У багатьох з них одне бажання: вони хочуть, щоб війна закінчилася. І байдуже, хто стоятиме на блок-постах біля їхніх населених пунків. Мені здається, але голодомор 1933 року зіграв свою роль на цій землі. Корінні українці або померли, або були депортовані. А їхні місце зайняли люди з постросійко-радянського простору. Зараз ми пожинаємо столипіно-сталінські "реформи" і відсутность бажання керівництва вже незалежної України впливати через ЗМІ на свідомість людей в Донецькій і Луганській областях. Позиція страуса призвела до того, що Крим ми просрали!

Правда, є значний відсоток тих, хто підтримує українську армію. Діти кричать "Слава Україні", коли проїжджає колона техніки, дехто роздає жовто-блакитні стрічки. Правда, робить це крадькома, щоб ,не дай Бог, хтось не побачив з місцевих.

Замість епілогу.

Хтось думає – прийде Європа, вона нам допоможе. Не допоможе, поки ми самі цього не захочемо і не почнемо робити Європу в окремо взятому селі, райцентрі, місті. Переконаний, що треба кожного, хто проживає на Східній Україні (обов’язково з сіл і з селищ міського типу), возити в Західну Україну, Германію, Чехію, Угорщину, Польшу. Ще 25 років тому в цих країнах була Росія, тепер там Європа. Треба показувати, вчити, давати можливість порівнювати, змінювати свідомість, щоб у них було розуміння, якої України ми прагнемо. І ця Україна хоче бути сучасною, а не проросійськоХЗякою.

Слава Україні, Слава нації!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Руслан Зоря
Руслан Зоря
депутат Черкаської міської ради від "Громадянської позиції"
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x