БлогиБондаренко – Янукович у мініатюрі

Бондаренко – Янукович у мініатюрі

-

- Advertisment -

Що це було? Я про так звану сесію Черкаської міської ради "у Каневі".

Принаймі – це новація: такого "бєспрєдєлу", щоб сесію місцевого органу проводили в іншому місці – ще в Україні не було. І маємо зробити все, щоб такого не було повадно робити і іншим. Будь – кому. У будь- яких містах нашої Неньки-України.

Останнім часом я не занадто переймався проблемами містечкової влади в Черкасах, та тут, як і всі містяни, отримав гучного ляпасу таким проявом неповаги до всіх містян, до України, як демократичної держави.

І… дякую за цей "ляпас". І суспільство має "прокинутись". Це виклик і Ми, всі свідомі громадяни, які гонорують демократію та поважають державність в Україні, його приймаємо..

За логікою ініціаторів цього шабашу, який, на превеликий жаль підтримує, і, не виключаю, організував міський голова (до якого , до цієї події, я ставився з певною повагою), вважають, що якщо у будь-якому місці, у будь – який час, збереться певна кількість депутатів, кількість яких створює те, що зазвичай іменують "кворумом", то вони можуть проводити те, що всі ми шановливо іменуємо сесією?

Далі буде: на весіллях, ювілеях, зазвичай, збирається багато гостей: там і будемо голосувати "под дичь"?

І, що надзвичайно ганебно, потім – не покаятись, а доводити, що це "Норма"?

Десь у Ростові, а можливо і у Москві, президент-втікач, ймовірно, задається питанням: "А шо? Так можна?"

Навіть "Яник" собі не дозволив собі того, що реалізували обранці від шановних партій: "Батьківщини", "Самопомочі", "Свободи" та "Черкащини". (Обтяжуючою обставиною цього шабашу є те, що здійснено воно у святому для кожного українця-патріота місці: на Чернечій горі).

Але щось подібне вже було: і саме за ініціативи та під покровительством "Яника". Пригадаймо квітень 2013 року: Верховна Рада "Партії Регіонів проводить "виїзне засідання" на вулиці Банковій ( та там хоч за межі міста Києва не виїхали. А тут!!!).

У Януковича були цілком "не проти" підписати документи ТОГО "бєспрєделу":"Янукович підпише закони, прийняті більшістю на Банковій".

Як це перегукується. Схоже, що "Вітьок" передає естафету "Толі":

"Бондаренко вважає, що "таємна" сесія була законною та підпише проголосовані рішення".

Тоді, Тимошенко, лідер партії "Батьківщина","…ПОРАДИЛА ЯНУКОВИЧУ "НЕ ПРИНИЖУВАТИСЯ" ПІДПИСАННЯМ ЗАКОНІВ РАДИ НА БАНКОВІЙ"

Сьогодні, "врозумити" і мера, і секретаря, і 21 місцевого обранця, наразі немає кому.

Тоді має "справу до рук" взяти Громада.

І не тільки міста.

Так, до суду (як саркастично радить секретар міськради, який за ст.19 Конституції мав би разом з міським головою діяти виключно у відповідності до законів та нормативних актів щодо організації та проведення сесій міської ради.

Але – цього за мало.

Сатисфакція за Шабаш у святому для кожного українця місці, має бути набагато більшою.

По-перше: відповідати мають і партії, депутати яких пішли на це безчинство. Має бути публічно проголошена позиція і Тимошенко, і Садового, і Тягнибока, і…(хто-небудь, після відходу від справ Олега Васецького знає про лідера "Черкащан"?). Це має бути: публічна позиція: що відбулось – це припустимо чи ні? І яке реагування партій? Чи буде відклик всіх причетних до цього безчинства.

По-друге: відповідальність всіх службовців Черкаської міської ради, які у робочий час потрапили у "інше місто та місце": що вони там робили? Що там робили депутати, які на посадах у комунальних підприємствах? Таке одноразове грубе порушення є підставною для звільнення. Без компромісів.

Належним каяттям у безчинстві від мера, як на мене, має бути виключно персональна відставка. З власної ініціативи.

У цьому маленькому матеріалі я не описую всього того анти правового цинізму щодо події, яка відбулась. Все на поверхні.

В матеріалах судового позову (та коментарів до нього) , переконаний – буде все добре описано.

Переконаний, що і "саме ситуативне об’єднання з 21 депутата, це все знає і усвідомлює.

Та таки свідомо пішли на це. На жаль. Навіть ті , кого, до цієї події я поважав.

Час каятися. Та діяти.

P.S. А до поздоровлень Романа Дісконта з днем народження ( що, за версію "організаторів "туру до Канева" і було причиною виїзду депутатів та працівників міськради до Канева), я, безперечно, приєднуюсь.

Тільки…Романе, погодься, свято таки зіпсували… Буває…

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Валерій Макєєв
Валерій Макєєв
черкаський адвокат
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x