БлогиЗведення рахунків чи далекоглядний бізнес-проект за бюджетні кошти?

Зведення рахунків чи далекоглядний бізнес-проект за бюджетні кошти?

-

- Advertisment -

Про колишній кінотеатр "Мир" Вадим сказав би краще, але буде як є.

Не так давно Валерій Макеєв оприлюднив аудіозапис, на якому голос, який схожий на голос одного із заступників міського голови заявляв, що їм нічого не вартує ліквідувати всі школи і створити одну. Власне це відео і те, що там говорилося можна знайти на сторінці пана Макєєва. А сьогодні поговоримо про те, що слова про закриття спортивних шкіл починають втілюватися в реальність.

Минулого тижня в Департаменті освіти відбувалася нарада з приводу реорганізації спортивної галузі в Черкасах. Однією з "інновацій" такої реорганізації заплановано створення 5 шкіл (спортивних закладів?) по різним напрямках спорту, замість існуючих 8. Ця ідея, до речі, не нова, вона блукала владними коридорами ще десь з 2012 року. Але реалізованою не було. Чому? Відповідь на це питання може дадуть ті, хто керував містом в ті роки. Можливо тому, що ця ідея не має економічної доцільності. А може і тому, що багатьом батькам доведеться возити дітей в інші місця, а це призведе до додаткових незручностей.

Одним з аргументів для реорганізації таких закладів заступником міського голови було озвучено те, щоб в спорті залишалися найкращі, які будуть платити за навчання. Як ви гадаєте скільки бажаючих займатися спортом лишиться після цього? І куди підуть ті, хто не зможе оплачувати навчання. Питання риторичне.

З іншого боку така реорганізація це можливість звільнити директорів спортивних шкіл і взяти на роботу тих, хто буде лояльним до певної політичної сили. Адже недарма з вуст того ж самого заступника міського голови лунала фраза: "Ну можливо прийде новий директор, і він захоче замість гімнастики тут розмістити секцію боротьбу", то це може навести на думку, що це йде банальне зведення рахунків з тим директором, який не бере на себе відповідальність за ті помилки, які були допущені Департаментом освіти та деякими заступниками мера.

Про це також може свідчити і те, що на сьогодні школа "Спартак" отримує фінансування за доволі цікавим способом — більшість коштів в бюджетному розписі стоять на кінець року. Відповідно чи відбудеться фінансування і в якому об’ємі — це питання цікаве. Адже Всім відомо, що наприкінці року фінансування відбувається за залишковим принципом. Окрім того не всі роботи можна буде виконати через певні погодні умови.

31 травня має відбутися судове засідання в справі реконструкції будівлі кінотеатру "Мир". Воно можливо і поставить крапку в справі відповідальності за невведення будівлі в експлуатацію, але, скоріше за все не зупинить команду "реформаторів", яка вже має досвід в ліквідації департаменту, лише для того, щоб "насолити" чиновнику, який неугодний цій "молодій команді".

Хотілося б побажати, щоб Департамент освіти, перед тим, як почне "реорганізовувати" спортивний напрямок в місті, провів консультації та обговорення з батьками дітей, які навчаються в спортивних школах, тренерами та директорами. (Опитування, яке проводилося на сторінці Типові Черкаси яскраво показало, що більшість людей проти таких "реформ". Зміг надати, концепцію, проект, аргументи та економічні обрахунки для необхідності таких змін. А до того в їхніх діях вбачається бажання зруйнувати спорт в місті лише для того, щоб прибрати тих керівників спортивних закладів, які мали сміливість діяти по закону та відстоювати свої права. А не просто мовчки підписувати папірці і брати на себе ту відповідальність, яку мало б брати на себе керівництво міста.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x