НовиниЧеркащинаФільм про перемогу над Росією, у якому головну роль...

Фільм про перемогу над Росією, у якому головну роль зіграла черкащанка-парамедик, претендує на "європейський Оскар"

-

- Advertisment -

Український фільм "Атлантида" потрапив у лонглист премії Європейської кіноакадемії, яку називають "європейським Оскаром".

Стрічка режисера Валентина Васяновича – про життя Донбасу 2025 року, після перемоги України у війні з Росією та повернення окупованих територій. Головну героїню зіграла 29-річна Людмила Білека (позивний "Руна"), уродженка села Вороне Уманського району Черкащини, яка наприкінці 2014 року пішла на фронт, перекваліфікувавшись з цивільної медсестри на парамедика, пише "Козацький край".

Після участі у бойових діях разом з двома друзями створила тренінговий центр тактичної медицини і навчала перших "нових" патрульних поліцейських надавати домедичну допомогу. Нині проводить курси з домедичної допомоги для військових та цивільних.

Її героїня у фільмі – теж парамедик, а сцени у фільмі з реального життя – пошуку загиблих на підконтрольних і окупованих територіях гуманітарною місією "Чорний тюльпан".

Руна розповідає, як потрапила на кастинг фільму:

"Взимку минулого року в мене був період депресії. Я не могла почати жити цивільним життям. Постійно себе заганяла – мовляв, війна ще не закінчилась, чого це я розслабилась і сиджу в теплій квартирі. Раніше я малювала, писала вірші, була солісткою в death metal гурті Inner Maze, а в 2015 вся моя творчість затихла. Після фронту я навіть перестала слухати музику, бо на війні не можна ходити чи засинати в навушниках – ти маєш чути кожен шурхіт.

Все те, що ти не домалював, не дописав, у тобі накопичується. І ця енергія, якщо вона не знаходить виходу, починає тебе отруювати. І ось у такий час мені написала знайома моєї знайомої, що вони шукають головну героїню для фільму. Мені потрібен був копняк, який би вибив мене з цього стану, тому я погодилась піти на кастинг…

Тоді у мене було зелене волосся. Мене ніхто не попереджав, що щось доведеться змінювати. А перед початком зйомок виявилось, що у моєї героїні має бути темно-русяве волосся. За час зйомок мене висвітлювали та фарбували разів три.

У фільмі багато речей, які людям поплавлять мозок… Ми показуємо техногенну катастрофу, що цілком може статися в недалекому майбутньому. На Донбасі є забурені шахти, з яких потрібно постійно відкачувати ґрунтові води. Окупаційна влада цього не робить. Через це ґрунтові води піднімаються і виносять на поверхню отруйні речовини. Незабаром вода там буде непридатною до вживання і вирощування сільськогосподарської продукції. 

На підконтрольній території України теж є екологічні проблеми, але ми намагаємось їх вирішувати. А після повернення Донбасу матимемо в десять разів більше проблем. Також нам ще декілька десятків років доведеться розміновувати території…"

Переможці "європейського Оскара" будуть оголошені 7 листопада – на Фестивалі європейського кіно в іспанській Севільї. До речі, торік фільм "Атлантида" вже отримав переконливу перемогу на кінофестивалі у Венеції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасцям пропонують яскраво відсвяткувати День Незалежності України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах чоловік підпалив будинок сусіда

За умисне знищення майна черкащанину загрожує до десяти років позбавлення волі. Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру. Інформує Поліція Черкащини.  Інцидент...

На пляжах Черкас виявили кишкову паличку та яйця аскарид 

Про ситуацію на пляжах та у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах повідомляє Черкаський обласний центр контролю та...

Цікаве:

Відмінності між iPhone 12 Pro та iPhone 13

Постійна еволюція ринку смартфонів виділяє дві перлини серед флагманських...

З іграшками і малюнками у Черкасах вшанували пам’ять загиблих дітей внаслідок російської агресії

Департамент соціальної політики спільно з соціальними установами провели акцію...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x