НовиниЧеркащина"Нам брешуть, що ліки для ВІЛ-позитивних є" – черкаські...

"Нам брешуть, що ліки для ВІЛ-позитивних є" – черкаські благодійники вимагають відставки глави МОЗ України

-

- Advertisment -

Працівники БО "100% життя Черкаси" колективно виступили за відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Вони щодня працюють із ВІЛ-позитивними пацієнтами і ризикують кожного дня своїм життям та здоров’ям.

Про це учасники благодійної організації заявили на своїй сторінці у Facebook.

"Життя та здоров’я наших пацієнтів залежить від прийому ліків, які вони мають обов’язково вживати щодня. Але у МОЗ цим не переймаються! Через постійні зриви закупівель, перебої з поставками самопочуття інфікованих погіршується, а хвороба, яка перебуває під постійним контролем, може повернутися", – зазначають у благодійній організації.

У разі відсутності необхідних ліків, ВІЛ-інфіковані люди будуть наражати на небезпеку не тільки себе, а й близьких. Переривання лікування може призвести до того, що вірус адаптується і будуть потрібні вже інші, більш дороговартісні схеми лікування з побічними ефектами.

Необхідні ліки не можна купити в аптеці, вони не продаються вільно на ринку. Їх отримують за рецептом і лише під наглядом лікаря.

"У цих людей лишилося мало часу. 1 таблетка = 1 день життя! А що буде далі – ми не знаємо. Напевно, тим, хто сидить в кабінетах з меблями з червоного дерева, їздить на авто з водіями та в красивих костюмах кожного ранку, бреше нам про те "що ліки є" – не зрозуміти життя цих людей. Між ними прірва. Ви думаєте, як би збрехати та збагатитися, ми ж думаємо про те, скільки залишилося жити нашим пацієнтам. Степанов, що за нелюдські експерименти ви ставите над людьми? Де ліки ВІЛ-позитивних пацієнтів? Президент Зеленський, чому люди мусять страждати? Чому ви досі тримаєте у своїй команді людину, яка бреше пацієнтам, позбавляє їх лікування?", – додали у дописі учасники благодійної організації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Уряд продовжив адаптивний карантин до кінця літа.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x