Новини на ВІККАВіККА-новиниДиво-акварелі Михайла Кублика

Диво-акварелі Михайла Кублика

-

- Advertisment -

Акварелі, які не бояться води. Винахід художника з Дніпропетровська Михайла Кублика. Свої дивовижні роботи майстер привіз на показ черкащанам. Картини пана Михайла вирізняються не лише водостійкістю, а й прекрасним звучанням кольору й тону. Секрети майстра випитували наші кореспонденти.

Довге волосся і коричневий берет набакир, своїм шляхетним виглядом Михайло Кублик нагадує художника з минулого сторіччя. І це не випадкові асоціації, адже він безмежно закоханий у минувшину. Захоплюється замками, церквами і давніми українськими хатами. Все, від чого віє історією, прагне відтворити на картині. Щоб зберегти для нащадків красу і неповторність старовини. Черкаському глядачеві пан Михайло привіз роботи чотирьох серій, об’єднані під назвою «Україна моя, село Шульгівка».
Михайло Кублик, художник, майстер акварелі: «Шульговка – это уникальная деревня, там столетние хаты стоят под стрехами. Время там остыло, законсервировалось. Там Орель, и весной она разливается. Люди селились на холмах».
Крім замальовок українського села, на виставці представлені краєвиди та архітектура Катеринослава і мальовничі пейзажі Карпат. Всі роботи художника виконані акварелями.
Михайло Кублик, художник, майстер акварелі: «Я пишу по сырому. А акварель – это техника закономерных случайностей. Когда беру акварель, на палитре не мешаю. Могу цвет увидеть, когда положу на

бумагу, и в этом сложность заключается. Бывает так: начну писать зиму, а закончу летом или осенью. Как получится. Я вот вижу, как краска потекла».
Унікальність техніки пана Михайла не лише у прекрасному звучанні кольору та тону. Його акварелі не бояться води. На очах у здивованої публіки художник демонструє фокус.
Розгадати секрет майстра черкасці ще мають можливість. Виставка триватиме до кінця липня.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x