Новини на ВІККАВіККА-новиниСкандал в Уманському пологовому

Скандал в Уманському пологовому

-

- Advertisment -

Скандал в Уманському пологовому. Невдало розпочалося життя для маленького уманчанина Романа Сої. За п’ять місяців від народження він пережив три зупинки дихання, «Охматдит» і дві реанімації. Хлопчик народився із вагою богатиря. Проте тепер його життя тримається на волосині. Батьки хлопчика вважають, що винні лікарі, які вчасно не зробили жінці кесарів розтин. Ті ж ховають очі. Тим часом справою зацікавилися правоохоронці.

Ромчик – перша дитина в молодого подружжя Олександра й Тетяни. Вагітність проходила добре, УЗД показувало, що хлопчик росте богатирем. Коли прийшов час, Тетяна лягла до Уманського пологового будинку. І хоча цей заклад серед місцевих матерів має погану славу, Тетяна була впевнена: з її дитиною усе буде добре.

Тетяна Соя, мати: «У неділю ввечері почалися перейми. Але сказали, що це передвісники й будемо чекати ранку. Прийшов ранок. Лікарі чекали й казали: будемо чекати. Ставили крапельниці, але дитинка народитися не могла. І прооперували аж у вівторок о першій ночі. Через добу тобто».

Олександр Соя, батько: «Під час пологів просили кесарів розтин неодноразово. На що лікар сказала: я – лікар, я знаю, що робити. Вони не хотіли робити. Потім прийшла інша лікар, Прядкіна, й наполягла, щоб робити кесарів розтин. Якби не вона, я не знаю, що б ми робили. Там не її чергування було».

Та з народженням дитини для батьків проблеми лише почалися.

Тетяна Соя, мати: «Дитина не смоктала й пускала дуже багато слинки. Сказали, що після кесаревого розтину таке трапляється, що буде все нормально. Але через 3 дні викликали дитячого лікаря. Вона його оглянула й побачили, що він втратив майже кілограм у вазі. Направили на Черкаси, сказали, що в дитини порок серця».

Хлопчика лікували в Черкасах, потім в «Охматдиті». Там лікарі поставили діагноз: гіпоксично-ішемічна енцефалопатія, набряк головного мозку… Простими словами пояснили: дитинка довго задихалася, бо не могла народитись.

Ольга Дідура, мати породіллі: «Уманські лікарі, які перевіряли уманський пологовий будинок, написали, що там все було правильно, згідно з протоколом. У мене в голові не вкладається, чому дитину так довго тримали всередині, що аж задихалася. Медики кажуть про якісь протоколи, що все зроблено згідно з інструкціями. Які ж це тоді інструкції, якщо мій онук у реанімації?!».

Людмила Поліщук, помічник начальника із зв’язків із громадськістю та ЗМІ Уманського МВ УМВС України в Черкаській області: «За цим фактом слідче відділення Уманського слідчого відділення міліції відкрило кримінальне впровадження. за ч. 2 ст. 140 ККУ – неналежне виконання професійних обов’язків медичним чи фармацевтичним працівником. Нині триває слідство».

Усі спроби журналістів поспілкуватись із головним лікарем пологового будинку Борисом Кримковським і гінекологом Валентиною Кушнір, яку сім᾿я звинувачує в недбальстві, завершилися невдачею. Уманський пологовий будинок зачинився, як фортеця, перед об’єктивом відеокамери. Між тим, це вже не перший скандал у цьому закладі. Медичні комісії неодноразово перевіряли його діяльність. Та на них в Уманському пологовому будинку реагують спокійно. Адже мало який медик завдасть шкоди іншому медику. Бо й сам не застрахований від помилки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x