Новини на ВІККАЕкономічні новиниГрижа міжхребцевих дисків – як уникнути небезпечних наслідків?

Грижа міжхребцевих дисків – як уникнути небезпечних наслідків?

-

- Advertisment -

Донедавна вважалося, що грижа міжхребцевих дисків перш за все проявляється дорсалгією – болем у спині. Це спростовують останні статистичні дані, отримані на основі сучасних візуалізуючих технологій і методологій скринінгових досліджень. За даними ВООЗ лише у 4 осіб зі 100 причиною болю є грижа. Щоб зрозуміти, як уникнути розвитку патології, потрібно розібратися, що її провокує.

Механізм утворення грижі міжхребцевих дисків

До розвитку патологій призводять різні причини, а частіше їх комплекс, що прискорює процес утворення грижі. До них відносяться:

•слабкість м'язового корсету або тканин фіброзного кільця;

•зайва вага;

•регулярні високі та тривалі навантаження на хребетний стовп;

Не допустити появу грижі допоможе елементарна профілактика. До неї відноситься зміцнення м'язів спини, фізична активність, правильне харчування та питний режим. Останній пункт важливий, оскільки при нестачі води відбувається всихання дисків.

Як розпізнати грижу?

Залежно від області ураження, з'являються такі симптоми:

1. Шийний відділ − можуть спостерігатися головні болі, а також больові відчуття в руці або шиї. Частішають запаморочення, з'являється шум у вухах, мушки перед очима, можуть бути безпричинні перепади тиску.

2. Грудний відділ − болі в цій області, часто їх плутають із серцевими, іноді вони поширюються на плече, ключицю, пахви. Грижа може імітувати біль у молочних залозах (у жінок), шлунку. Іноді знижуються черевні рефлекси.

3. Поперековий відділ − больові відчуття в нижній частині хребта, що йдуть по боковій поверхні стегна. Можуть відчуватися у гомілках, стопах. Буває зниження чутливості в паховій області, стопах, пальцях. Можливо порушення статевих функцій, сечовипускання, дефекації.

Як жити з грижею?

Лікування захворювання обов'язково має бути комплексним, докладніше про методики розказано на сайті Active-center.com.ua. Лікування спрямоване відразу на рішення декількох завдань – усунення болю, профілактику прогресування, поліпшення загального самопочуття. Грижа міжхребцевих дисків − не вирок, але потрібно дотримуватися таких правил:

• Помірні навантаження та відпочинок − якщо болі незначні або взагалі відсутні, то потрібно не забувати про помірну фізичну активність, але робити перерви для відновлення глибини та ритму дихання. Це дозволяє зняти м'язову напругу.

• Більше ходити − здійснюйте піші прогулянки, це допоможе загальному оздоровленню організму.

• Повноцінний сон, щоб тіло могло відпочити та відновитися після щоденних навантажень.

• Заняття ЛФК – вправи допомагають зміцнити м'язовий корсет.

• Правильне харчування та достатня кількість води. Кісткові, м'язові та хрящові тканини повинні отримувати вітаміни та корисні речовини, що неможливо без збалансованого харчування. Диски вбирають воду з навколишніх тканин, а при її нестачі вони не можуть повноцінно виконувати свої функції, зокрема амортизаційну.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є час. Від нас вимагають зусиль на навчанні, роботі та в...

У центрі Черкас підготували інсталяцію до Великодня

У черкаському сквері «Юність» розмістили розмальовані писанки, великоднє дерево та інші декорації до Великодня. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x