НовиниЧеркащинаЧеркаський мер ветував рішення сесії про скасування скандальних договорів...

Черкаський мер ветував рішення сесії про скасування скандальних договорів з монопольним управителем (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Попри ранкові обіцянки підлеглих, мер Черкас таки наклав вето на найбільш очікуване рішення сесії за останній час. Те майже одноголосним "за" депутатів було прийнято на пленарці 27 червня і мало скасувати рішення виконкому про визначення переможця конкурсу управителів багатоквартирних будинків, яким стало підприємство "Сантехбудконструкція". Розпорядження про мерське табу вже з’явилось на сайті міської ради.

У документі очільник міста посилається на доповідну записку директора департаменту юридичного забезпечення Юрія Гончара. У тій, зокрема, вказано, буцім воля обранців порушила одне з рішень Конституційного суду та деякі положення Закону "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку". Доповідна погоджена підписом заступниці міського голови Людмили Бордунос, яка відповідає за сферу ЖКК в місті і, зокрема, опікувалась проведенням конкурсу на визначення управителя. 

Розглянути питання знову мер пропонує на прийдешній сесії, яка має відбутись 16 липня.

Чутки про те, що мер збирається ветувати рішення сесії, з’явились напередодні. На ранковому засіданні виконавчого комітету Олександр Згіблов озвучив свої побоювання з цього приводу, однак секретар міськради Ярослав Нищик запевнив: рішення знаходиться у нього і вже сьогодні він поставить під ним свій підпис.

Нагадаємо, конкурс переносився кілька разів і, зрештою, його результати були оголошені в середині травня. Згідно з ними, єдиним – монопольним – управителем, який взявся обслуговувати багатоквартирні будинки міста, оголошено ТОВ "Сантехбудконструкція", пов’язане з відомим підприємцем Андрієм Бортником. Однак, коли черкасці почали отримувати перші платіжки від нового управителя, тарифи в яких подекуди виросли в 2,5 рази, в місті почалась хвиля обурення. Містяни навіть зареєстрували петицію на сайті міської ради про скасування резонансного рішення виконкому.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати скасували рішення виконавчого комітету про монопольного управителя.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

У Черкасах за минулий тиждень народилося більше хлопчиків

Протягом минулого тижня в Черкасах народилося 25 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Загалом світ побачило 14 хлопчиків...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x