Мода Першотравня!

-

- Advertisment -

Машина часу. Ще 20-30 років тому до 1 травня готувалися ретельніше, аніж до Нового року. Тисячі черкащан у цей день виходили на вулиці міста, аби взяли участь у традиційних заходах, присвячених Міжнародному дню солідарності трудящих. Учасники першотравневої ходи урочисто крокували головною вулицею міста. Над процесією майоріли червоні стяги та височіли портрети вождів. Невід’ємними атрибутами свята були також тематичні транспаранти, кульки та гілочки квітучої абрикоси. Більше про радянські традиції Першотравня – в сюжеті далі.

Першого травня, пригадує Наталя, родина завжди прокидалася раненько. Мама прасувала татову сорочку та заплітала маленькій Наталочці дві коси, аби потім прикрасити їх традиційними бантами. З 9 ранку центральна вулиця Черкас ставала пішохідною. Колони мітингувальників прямували до центру. Усе, як завжди: червоні прапори компартії, транспаранти, портрети Володимира Леніна, звуки оркестру та першотравневі гасла з грамофону.
Наталя Некрасова, учасник парадів: «Одягали найкраще, збиралися разом із сусідами, надували кульки, вдягали банти. Обов’язковим атрибутом першотравневих парадів були штучні квіти. Я пам’ятаю, їх робили з папіросного паперу».
Першотравень для Наталі був «смачним» святом.
Наталя Некрасова, учасник парадів: «Найбільшою насолодою для дітей на першотравневих демонстраціях було те, що на параді всі заклади громадського харчування виставляли різну смакоту, а магазини в той час не тішили містян широким асортиментом. Якраз там можна було покуштувати і найсмачніші тістечка, і найсмачнішу ковбасу, і шашлики за доступними цінами. Батьки купували цю смакоту дітям».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

У Черкасах за минулий тиждень народилося більше хлопчиків

Протягом минулого тижня в Черкасах народилося 25 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Загалом світ побачило 14 хлопчиків...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x