Новини на ВІККАПолітичні новиниРабинович: Будь-яка нормальна влада зобов'язана вибудовувати торгові відносини з...

Рабинович: Будь-яка нормальна влада зобов'язана вибудовувати торгові відносини з усіма сусідами

-

- Advertisment -

Розрив економічних зв'язків з Росією несе катастрофічну шкоду українській економіці. Нам потрібно не сваритися з сусідами, а боротися за ринки збуту, в тому числі, і в країнах СНД.

Таку заяву зробив народний депутат і глава партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадим Рабинович в ефірі авторської програми "П'ять питань Вадиму Рабиновичу За життя" на телеканалі "NewsOne".

"Заморозивши економічне співробітництво з Росією і країнами СНД, Україна втратила 11,2 млрд. доларів. Відвернувшись від РФ, українське керівництво стало торгувати з Європейським Союзом, де ми отримали всього лише 3 млрд. доларів виручки. Таким чином наша країна втратила понад 8 млрд. через "переорієнтації на Європу". Хіба це виправдано? Всі війни світу сьогодні ведуться за ринки збуту, а ми його втратили! При цьому США за цей час наростили торговий оборот з Росією на 38%, ЄС – на 46%", – обурився парламентарій.

Політик заявив, що нинішня влада жертвує економічними інтересами України на догоду політичним, назвавши таку постановку питання невірною.

"Ще Черчилль сказав: "У країни немає постійних друзів чи ворогів. У неї є постійні інтереси ". Наші інтереси сьогодні повинні бути продиктовані виключно економічною доцільністю, тому що нам потрібно рятувати країну! І коли вони розповідають, що вони повернуть Крим і Донбас … Я завжди кажу, що ми зможемо повернути ці території тільки коли будемо жити в сто раз краще, ніж люди в Криму і на Донбасі", – підкреслив Вадим Рабинович.

Глава партії "Опозиційна платформа – За життя" заявив, що Крим – це українська територія, яку можна повернути тільки шляхом проведення успішних економічних перетворень.

"Політик, який вважає Крим російським – зрадник України! Але я вважаю, що український політик, який буде дружити з Росією, – це прагматичний керівник, це обов'язково потрібно робити! Ми не повинні кидати наших дітей на явно програшну війну. Потрібно піднімати економіку, створювати професійну армію, а тоді подивимося!.. Нам необхідно відновити торговельні відносини з Росією і країнами СНД. Таке рішення зобов'язаний прийняти будь-яка розсудлива керівник нашої держави, тому що ми не можемо купувати вугілля в Білорусі, а газ – в Словенії та Швейцарії. У жодній енциклопедії світу немає відомостей про білоруський вугіллі і швейцарському газі, тому що там ці ресурси не видобувають! Наша влада просто доплачує державам-посередникам, щоб не купувати вугілля і газ в Росії безпосередньо. А я впевнений, що потрібно відокремити економіку від політики. Не можна вбивати пенсіонерів високими тарифами, проводжати на заробітки молодь під спів гімну!" – вважає народний депутат.

Парламентарій нагадав, що, будучи бізнесменом, не планував будувати політичну кар'єру, проте тепер має намір сформувати команду професіоналів, яка виведе країну з політичної та економічної кризи.

"Я не був в політиці ні при Кучмі, ні при Ющенку, ні за Януковича … Я прийшов в політику, коли побачив, що ці сволоти зробили з моєю країною. Наша команда знає, що потрібно зробити, щоб за рік вивести країну на інший рівень, а через рік ми рвонемо вперед. Нам треба лише відновити відносини з усіма сусідами, прийняти здорові економічні закони, які будуть не виймати, а додавати грошей в кишеню простого українця, і разом визначити план побудови великої України!" – резюмував Вадим Рабинович.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x