Новини на ВІККАПолітичні новиниВадим Рабинович: Ми спостерігаємо за постановочною виставою про монархізацію...

Вадим Рабинович: Ми спостерігаємо за постановочною виставою про монархізацію влади

-

- Advertisment -

Все, що сьогодні відбувається в українській політиці в цілому і в Верховній Раді України зокрема – це "постановочний спектакль по монархізаціі влади".

Таку думку висловив народний депутат України, співголова фракції "Опозиційна платформа – За життя" Вадим Рабинович в кулуарах парламенту у вівторок, 3 вересня.

"Я не заперечую. Народ дав Зеленському максимальну підтримку, і тепер його команда що хоче, те й робить. Сказати, що це добре? Всі знають, що це погано. Погано, коли владу ніхто не контролює. Навіть якщо президент – сама чудова людина, йому дозволяють призначити на ключові посади "кума, брата, свата" … Всі ж знають, чим це закінчується. Але придумують собі, що в цей раз все буде інакше", – заявив народний депутат.

Політик нагадав, що в Європі, "в яку нас всі так ведуть, є поняття "заборони і противаги"".

"Там жодна влада не може творити, що заманеться, бо її стримує опозиція, у якої є контролюючі функції. У нас же ще й недоторканності позбавляють!" – обурився Вадим Рабинович.

Співголова фракції "Опозиційна платформа – За життя" нагадав, що "в минулому "іншому" скликанні Ради знайшлося дев'ять осіб, яких позбавили недоторканності в сесійній залі, і нічого цьому не заважала".

"Далі цього справа пішла? Ні! Виходить, що це були виключно політичні репресії! Так за цей час нічого в країні не змінилося, правоохоронці залишилися ті ж. Якщо так, то висловлення думки депутатом, яке відрізняється від позиції влади, буде караним діянням. Чому ми радіємо?" – висловив здивування парламентарій.

Вадим Рабинович в черговий раз закликав своїх колег по парламенту "закони приймати по закону".

"І Порошенко, і Янукович приймали закони, порушуючи процедури, пояснюючи нам, що це "добре". І де вони тепер? Так, вся країна чекала зняття недоторканності. Але настало "покращення"? Чи стало легше жити? Тепер опозиційний депутат тисячу разів подумає, перш ніж сказати правду про владу і владі…", – констатував політик.

У той же час Вадим Рабинович звернув увагу на те, що по кожному закону від влади, який критикує і за який не голосує опозиція, вона висуває альтернативу. Це було і сьогодні.

На питання, чи буде опозиція голосувати за закон "про народовладдя", співголова фракції "Опозиційна платформа – За життя" відповів позитивно, пояснивши це тим, що "не голосувати за нього не можна".

"А ось те, що він не має під собою підстави – це проблема. Комуністи теж 70 років говорили, що вся влада буде в народу… А ось як буде це реалізовано владою нинішньої – ніхто не знає", – заявив Вадим Рабинович.

Тепер, за словами народного депутата, зняття недоторканності з народних депутатів назвуть найголовнішим "досягненням" за всі роки української незалежності.

"Ми продовжимо бідніти, масово виїжджати з країни, але зате з депутатів зняли недоторканість. Але у мене питання: а мир буде? А економічне процвітання буде? Відповіді немає!" – констатував співголова фракції "Опозиційна платформа – За життя".

"Якщо дорога не веде до храму, навіщо потрібна ця дорога? На чолі країни стоять ті, хто був до цього: замість Супрун працює її помічниця, міністр фінансів та, що була при Порошенку. Прем'єр-міністр Гончарук заявив, що при Порошенку країна рухалася правильним шляхом, але повільно! Тепер, виявляється, ми підемо цим же шляхом, але швидко!.. Рішення приймаються незаконно, хоча президент і його влада повинні врівноважуватися сильною опозицією, а нам не дають ні слова. Кум контролюватиме свата, а сват – брата. Оптимізму немає. Підемо второваною дорогою – по "граблях"", – резюмував Вадим Рабинович.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x