НовиниЧеркащина"Доступні ліки": черкащани одержують медпрепарати за електронними рецептами

"Доступні ліки": черкащани одержують медпрепарати за електронними рецептами

-

- Advertisment -

На Черкащині з початку квітня запрацював механізм одержання "доступних" ліків через електронні рецепти. І нині в значній кількості аптек – учасниць програми – жителі області можуть одержати необхідні медпрепарати по-новому. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Аптеки поступово приєднуються до системи, говорить заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Лариса Кошова. Вона розповідає, що електронний рецепт – це досить зручно.

"На мобільний телефон людини приходить сповіщення з номером рецепта й кодом підтвердження. Його необхідно назвати в аптеці, яка в переліку учасників програми. За цим номером провізор знаходить рецепт. Загалом же лікар виписує рецепт в електронній системі. Якщо ж необхідно, він може роздрукувати пацієнту консультаційний висновок із призначенням ліків".

Зазначимо, державна програма "Доступні ліки", ініційована в межах медичної реформи, перейшла в підпорядкування Національної служби здоров’я України. Ця зміна трансформує в цілому механізм роботи програми. У Міністерстві охорони здоров’я пояснюють, що завдяки цим нововведенням уже не потрібно бути прив’язаним до аптеки в тому ж районі, де виписали рецепт. "Доступні ліки" доступні для кожного пацієнта в кожній аптеці, яка має договір з НСЗУ. Де б вона не була. Нові аптеки продовжують приєднуватися до участі в програмі.

Тож, якщо ви обрали сімейного лікаря, терапевта або педіатра не поряд з домом, а в сусідньому селі чи місті, отримати ліки за рецептом можна в зручній для вас аптеці.

На сайті НСЗУ можна переглянути стан укладання договорів, а також перелік аптек, в яких відпускають "Доступні ліки".

Також важливо – отримати електронний рецепт на ліки за програмою тепер можна тільки в сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у вас підписана декларація.

Не страшно, якщо свого лікаря ще не знайшли. Декларацію можна підписати під час найближчого візиту до лікаря й одразу ж отримати електронний рецепт на свої ліки. Це можна зробити і в приватному медзакладі, і в лікаря-ФОП, якщо вони уклали договір із НСЗУ.

Перелік ліків, які можна отримати за програмою ТУТ.

Нагадаємо, з квітня 2017 року в Україні стартувала урядова програма "Доступні ліки", яка дає змогу громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Нині за програмою пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та цукровим діабетом ІІ типу можуть отримати 257 препаратів, з яких понад півсотні – безкоштовно.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські волонтери передали чергову гуманітарку на Схід.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Черкаські піротехніки розміновують деокуповані території (ВІДЕО) 

Черкаські піротехніки продовжують розміновувати деокуповані території Херсонської та Миколаївської областей від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють на сторінці Обласного...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x