НовиниЧеркащинаЧастину Черкас оповила небезпечна для людини хімічна хмара

Частину Черкас оповила небезпечна для людини хімічна хмара

-

- Advertisment -

9 квітня в Південно-Західному районі Черкас неподалік дитячої лікарні в повітря стався потужний викид отруйних хімічних речовин. Небезпечна хімічна хмара впродовж кількох годин оповила житлові будинки в районі вулиць Олени Теліги та Віталія Вергая. В повітря увійшли майже дві тонни вкрай небезпечних для людини сполук: бензопірен, діоксини, вуглекислий газ та оксид азоту. Про це у Facebook повідомив речник УДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

За його словами, вплив отруйних речовин зазвичай відчувають люди похилого віку, діти та вагітні жінки. Серед основних симптомів впливу цих речовин на людину – бронхоспазми, алергія, кашель та задуха.

Небезпечний викид отруйних речовин став наслідком двох масштабних пожеж. Їх ліквідував черговий караул 3-ї пожежно-рятувальної частини Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС. До оперативних дій із ліквідації вогню та знешкодження викиду також була залучена техніка КП "Соснівська СУБ".

Загорання виникли з різницею у 6 годин у спальному мікрорайоні. Вогнем цих пожеж було знищено 180 кубічних метрів сухого листя. Наразі вогонь ліквідовано, ситуація контрольована.

Черкащанам нагадують: під час спалювання сухої трави або листя, з однієї тонни рослин у повітря потрапить 30 кілограмів надзвичайно шкідливих речовин, а також пестицидів та радіонуклідів, що були накопичені рослинами протягом року. Саме тому, ігноруючи небезпеку і спокійно споглядаючи за такими загораннями, люди дають згоду на те, щоб усі ці токсини потрапили на шкіру та в легені.

Як повідомляв сайт vikka.ua, під час будівництва на черкащанина впала бетонна плита.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x