НовиниЧеркащинаПомер черкаський журналіст Вадим Комаров

Помер черкаський журналіст Вадим Комаров

-

- Advertisment -

У ніч з 19 на 20 червня перестало битись серце черкаського журналіста та активіста Вадима Комарова. Після жорстокого побиття просто у середмісті він 46 днів перебував у комі. Про це у Facebook-дописі повідомив місцевий адвокат Валерій Макєєв.

Правник наголошує: зі смертю Вадима Комарова непоправної втрати зазнало місто і свобода слова. Адже десятки тисяч містян почасти відслідковували новини саме за його гарячими репортажами.

"Вбивць та замовників вбивства не знайдено і не покарано…Вбиває байдужість. І не тільки. Два тижні тому я задавав гострі запитання представникам правоохоронних органів щодо абсолютно очевидних речей, пов’язаних із розслідуваннями Вадима Комарова, які, як на мене, дивним чином знаходяться поза увагою слідства, яке, знову ж таки, як на мене, надмірно утаємничено, – зазначив Макєєв. – Суспільство має отримати меседжі надії на ефективне розслідування як самого тепер вже вбивства Вадима, так і тих журналістських розслідувань, які він проводив".
 

На трагічну звістку відреагував також голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко:

"Єдина версія замаху, а тепер уже і убивства, яку поділяють черкаські журналісти, – саме професійна діяльність Вадима Комарова. Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні питання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми…Фізична агресія щодо журналістів в Україні –- на неприпустимо високому рівні. А системна безкарність провокує нові атаки. НСЖУ продовжує наполягати на проведенні спеціальних парламентських слухань з питань фізичної безпеки журналістів та свободи слова. Продовжуємо вимагати реального, а не декларативного, захисту прав українських журналістів!".
 

Про час та місце поховання Вадима Комарова буде повідомлено пізніше.

"Ми глибоко засмучені звісткою про смерть черкаського журналіста Вадима Комарова і ми солідарні з українським народом в очікуванні ретельного, прозорого розслідування нападу на нього", – зазначили в посольстві США в Україні.

Нагадаємо, жорстокий напад на Комарова стався 4 травня близько 9 години ранку просто у центрі міста. Тоді журналіст отримав кілька ударів по голові важким предметом і відкрито черепно-мозкову травму. Чоловік переніс дві важкі операції, однак зі стану коми так і не вийшов. Правоохронці відкрили кримінальне провадження як замах на умисне вбиство і нещодавно повідомляли: розглядають три версії злочину. Зокрема – професійна діяльність, конфлікт, що раптово виник між постраждалим та нападником та напад з корисливих мотивів. Водночас колеги покійного журналіста пов’язували побиття саме з діяльністю Вадима Комарова і його резонансними журналістськими розслідуваннями.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в ООН засуджують жорстокий напад на черкаського журналіста.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x