Online TV
НовиниУ гімназії на Черкащині готують за рецептами Євгена Клопотенка

У гімназії на Черкащині готують за рецептами Євгена Клопотенка

За рецептами Євгена Клопотенка готують у шкільній їдальні Золотоніської гімназії імені Скляренка.

Впроваджувати в меню курячі нагетси, панкейки із буряка, кебаб із сиром розпочали у закладі у вересні. Зі слів директорки гімназії Любові Денисюк, удосконалювати страви кухарям допомагають школярі, інформує Суспільне.

Картопля "Гратен" – одна із основних страв в запропонованому меню.

"Рецепт простий, інгредієнти для нього є в кожній домівці, – розповідає старший кухар Галина Смолько-Дикальчук. – Об 11-тій всі страви мають бути готові – у цей час у школі "велика" перерва. Ми складаємо меню з вечора, плануючи на перед, тому що треба підготувати і овочі і сам завіз товару, коли вже все це зроблено ранком ми починаємо свою фантазію".

За словами технолога Жанни Старухіної, нове шкільне меню стало кольоровішим.

"До їжі додаємо прянощі або сік з овочів, аби змінити її звичайне забарвлення. В його кухні є багато овочів і фруктів, є поєднання м’яса із фруктовими соусами, це дуже модно і по-європейськи. Перевага в чому, що тут мало чого смаженого, в основному протушене, пропарене і завдяки тому, що у нас є пароконвектомат, нам це вдається робити", – розповіла жінка.

Під час приготування намагаються дотриматися рецептури, зрідка додають щось від себе. Щодня у шкільній їдальні харчується дванадцятирічний Ілля Гриб. Каже, смакує тут не гірше, ніж вдома:

"Мені обов’язково, щоб було м'ясо, картопля або гречка і салат. Я спробував нагетси, вони мені дуже сподобалися із соусом".

Запровадити нове меню у гімназії вирішили вчителі, адміністрація школи разом із кухарями.

"З вересня ми почали ці рецепти випробовувати, впроваджувати наше меню, моніторити реакцію дітей на ці рецепти", – зазначила директорка закладу Любов Денисюк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, харчування черкаських школярів до кінця навчального року залишиться без змін.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Підприємець із Черкащини пропонує замінити хек на товстолоба при забезпеченні ЗСУ

Підприємець і голова громадської спілки «Перша рибна біржа» з Черкащини Руслан Мельник пропонує Уряду України переглянути стандарти та вимоги...

На Черкащині викрили незаконний намив піску на Кременчуцькому водосховищі

Поліцейські припинили діяльність злочинної групи, яка займалася незаконним видобуванням річкового піску на Кременчуцькому водосховищі. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як правильно вибрати жіночі ботфорти для різних випадків

Жіночі ботфорти вже давно стали незамінною частиною гардероба сучасної...

Свіжі продукти із Восторг зі зручною доставкою від Zakaz

Осінь — найкращий час повернути на кухню яскраві смаки:...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x