Новини на ВІККАВіККА-новиниЗа черкаськими лісами стежать камери

За черкаськими лісами стежать камери

-

- Advertisment -

Лісівники стежать за «зеленими легенями» Черкащини з допомогою камер. Їх у лісах області можна нарахувати вже сім. Перші відеокамери там з’явилися ще три роки тому. Таке ноу-хау, проаналізували лісівники, виявилося дієвим. Бо око технічне, на відміну від людського, оглядає більшу територію. А відтак і дані про пожежі в лісі надходять оперативніше. Як то все працює бачила кореспондентка ВІККА-НОВИН Юлія Доброскок.

Микола Хряпак, працівник лісництва: «Це вже непотрібно. Це вже своє віджило».
Так працівник Русько-Полянського лісництва Микола Хряпак говорить про єдиний донині пристрій виявлення пожеж.
Микола Хряпак, працівник лісництва: «Ось це, бачите, бінокль. Ось там вишка. Вранці доводилось підніматися на вишку та дивитись, де що спалахне».
Тепер це швидше раритет. Бінокль, каже, використовують, хіба що для стеження за хуліганами. А для лісів мають сучасну відеокамеру. Ось вона на 28-метровій вишці. Підійматися туди працівниками лісництва не потрібно. За лісами стежать, сидячи коло монітора.
Пристрій миттєво реагує на дим.
Олександр Маренич, лісничий Русько-Полянського лісництва: «Тут нам зразу видає азимути, які прив’язані до нас квартально, та межі. Тобто оператор зразу може сказати, де відбувається пожежа».

Лісівники кажуть: відколи з’явилась відеокамера, пожежі далі двох соток не поширюються. Камера «бачить» на відстані 15 кілометрів. Може навіть обертається навколо своєї осі. А от працює в автоматичному режимі. Через цю систему відеонагляду, говорить лісівники, вони контролюють ще й сусідів – Дубіївське, Дахнівське та Свидівоцьке лісництва.

Микола Бихало, головний спеціаліст відділу лісового господарства Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства: «Для більш оперативного виявлення пожеж і своєчасного їх гасіння в області встановлено 7 відеокамер спостереження. У цьому році – 5».
Одна така установка коштує 50 тисяч гривень. Наступного року лісівники хочуть придбати ще дві.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані рятувальники ліквідували пожежу в одноповерховій будівлі

Рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу в одноповерховій будівлі в місті Умань. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Черкаській...

“Це перемога демократії”, – Ігор Табурець про Саміт миру

Спільне комюніке про основи миру підписали учасники Глобального Саміту миру. Він  відбувся у Швейцарії напередодні. І став наймасштабнішим міжнародним...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x