НовиниЧеркащина"Учням не вистачає вітамінів": перша леді країни відвідала школи...

"Учням не вистачає вітамінів": перша леді країни відвідала школи на Черкащині (Фото)

-

- Advertisment -

Три школи на Черкащині відвідала дружина президента України Олена Зеленська разом з міністром освіти і науки Ганною Новосад.

Під час оглядових екскурсій навчальними закладами перша леді приділила особливу увагу організації роботи їдалень та стану матеріально-технічної бази шкіл, зокрема оснащенню спортивних залів. Про це інформують на сайті президента.

У межах реалізації національної реформи харчування в освітніх закладах Зеленська та Новосад завітали у різні категорії шкіл: звичайну сільську в Іваньках, опорну в Дмитрушках та міську в Умані.

Як розповіла директорка Іваньківської ЗОШ Вікторія Максимчук, їхній школі пощастило, бо забезпеченням харчування активно опікується сільська рада та місцеві підприємці. Тому є можливість постачання свіжих фруктів, а саме яблук, щодня та молока – двічі на тиждень.

У Дмитрушківській школі, яка є опорною, кухарі пригостили дружину Президента класичним обідом із каші, курячого м’яса, бурякового салату та чаю. Скуштувавши чай, Олена Зеленська зауважила, що напій дуже солодкий на смак. На що кухарі відповіли: розуміють шкідливість, але змушені додавати багато цукру, бо діти просто відмовляються пити чай. До речі, одним із побажань, які висловили учні, було урізноманітнити меню й додати до раціону соки.

В Уманській загальноосвітній школі № 3 навчається понад тисячу дітей. Зі слів учнів та їхніх батьків, якістю їжі в цілому задоволені. Зі скарг – нестача фруктів, вітамінів. Також батьки хотіли б контролювати формування меню. Із озвученого, що особливо турбує батьків, – як заохотити дітей, особливо старшокласників, їсти корисне.

Серед виявлених проблем, які не сприяють здоровому зростанню учнів, – відсутність капітального ремонту приміщень їдалень, харчоблоків, внутрішніх санвузлів окремих шкіл. Низька зарплатня є причиною відпливу кухарів та медичних працівників – кваліфікованих фахівців, від яких безпосередньо залежить якість турботи про здоров’я дітей. У сільських школах вакансії за означеними посадами залишаються незаповненими протягом тривалого часу.

"Висновки дня: вітамінів (фруктів, соків) у меню не вистачає всім учням всюди. А ще – належних умов для приготування та споживання їжі. Із позитиву. На початку тижня президент підписав Указ "Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей". На виконання указу буде розроблено національну стратегію розбудови безпечного та здорового освітнього середовища", – розповіла Олена Зеленська на своїй сторінці в Instagram.

За її словами, Міносвіти допрацьовує системну програму, яка ляже в основу довгострокового бюджетування освітніх закладів. Наразі виділено 400 млн грн державних коштів на ремонти шкільних їдалень і харчоблоків.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сьогодні відвідала три школи на Черкащині – звичайну сільську в Іваньках, опорну в Дмитрушках та міську в Умані. Різні "вагові категорії" підібрали спеціально. Працюємо над реформою шкільного харчування, аудит зараз в активній фазі. Звіт і статистика, безперечно, корисні, але я хочу побачити ситуацію на власні очі. Висновки дня: вітамінів (фруктів, соків) у меню не вистачає всім учням всюди. А ще – належних умов для приготування та споживання їжі. Із позитиву. На початку цього тижня Президент України підписав Указ "Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей". На виконання указу буде розроблено національну стратегію розбудови безпечного та здорового освітнього середовища. Міністерство освіти і науки допрацьовує системну програму, яка ляже в основу довгострокового бюджетування освітніх закладів. Наразі виділено 400 млн грн державних коштів на ремонти шкільних їдалень і харчоблоків. Це комплексні рішення, які ми разом з командою активно підтримуватимемо та втілюватимемо. Рухаємо зміни разом!

Публикация от Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, харчування черкаських школярів до кінця навчального року залишиться без змін.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x