Новини на ВІККАПолітичні новиниМедведчук пояснив, чому не буде представляти інтереси Зеленського на...

Медведчук пояснив, чому не буде представляти інтереси Зеленського на переговорах з РФ

-

- Advertisment -

Віктор Медведчук заявив, що не буде представляти інтереси нового президента України на переговорах з Росією, і пояснив чому. Про це політик розповів в ефірі програми "Пульс" на телеканалі "112 Україна".

"Я зробив таку заяву, тому що в моїх послугах в даній ситуації команда Зеленського не потребує. Пан голова Адміністрації заявив, що ми не бачимо Медведчука в переговорному процесі з Росією. Якби мене запитали до того, чи бачу я себе, як представника не влади України, а цієї команди в питаннях переговорів з Росією, я б відповів той же, що відповім сьогодні. Я не можу сьогодні вести переговори від влади, я ще раз підкреслюю, не від України, а від влади, яку представляє сьогодні пан Зеленський, з Росією, в тому числі з Донецьком і Луганськом. Бо як же я можу вести переговори від людей, які повинні мене уповноважити або надати концепцію або директиви для проведення переговорів, якщо я вважаю, що Україна повинна виконати Мінські угоди?" – сказав голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя".

Він нагадав, що в усьому світі вважають, що Мінські угоди безальтернативні.

"У пана Зеленського і у його команди, особисто тут у нього і його команди, інша позиція і інша точка зору, я вже на неї посилався. Особливого статусу Донбасу немає, а я вважаю, що це не просто особливий статус, це автономія у складі України для Донбасу. Якщо немає прямих переговорів, то про що я можу вести такі переговори? Ні про що. Тому я заявив і дав коментар про те, що, природно, я не можу представляти інтереси цієї влади, у якій своє бачення і (мабуть, ми це найближчим часом дізнаємося) своя концепція по відношенню до цього", – зазначив політик.

При цьому він заявив, що категорично не згоден зі словами Зеленського про те, що спільного у Росії і України залишилася одна межа.

"У нас, в українців, і у Зеленського та його команди, багато спільного з Росією: тисячолітня історія, слов'янські корені, православна віра, мільйони родичів, що живуть в двох країнах, і перемога у Великій Вітчизняній війні, і багато іншого. А якщо його команда і особисто він виходять з того, що у нас загальна тільки межа, то знову-таки повертаємося до очікуванням – а як же він їх буде реалізовувати, ці очікування по світу, по припиненню бойових дій? .. І я вважаю, що при такій позиції я не можу представляти ці інтереси", – повідомив політик.

У той же час він запевнив, що продовжить займатися питаннями звільнення утримуваних осіб.

"І для цього, для звільнення і можливості позитивного закінчення цих переговорів, нам пан Зеленський в цій ситуації перешкодити не може. Допомогти може, перешкодити немає. Якщо він захоче це робити, ми можемо це робити разом або паралельно", – заявив Медведчук.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x