НовиниЧеркащинаУ лісах Черкащини оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

У лісах Черкащини оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

-

- Advertisment -

За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології в області встановилася переважно суха та вітряна погода. Найближчими днями в лісах Черкащини переважатиме надзвичайна, п’ятого класу, пожежна небезпека.

Така погода створює передумови виникнення лісових пожеж. У зв’язку з цим в усіх лісгоспах області організовано цілодобове чергування державної лісової охорони, з метою оперативного виявлення та гасіння лісових пожеж. Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За статистикою, понад 90% лісових пожеж трапляються з вини людини. З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням утриматися від відвідин лісових масивів, а також від використання відкритого вогню в лісах та прилеглих територіях.

Під час надзвичайної пожежної небезпеки вступає в силу заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони. Доступ до лісів обмежується згідно розпорядження Черкаської ОДА №71 від 09.02.2017 "Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2017-2019 роки".

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства ст. 77 КУпАП за порушення вимог пожежної безпеки в лісах внаслідок необережного поводження з вогнем передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу на громадян від п`яти до п`ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 85 грн. до 255 грн.), на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 255 грн. до 850 грн.).

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу на Золотоніщині сталося чотири масштабні пожежі.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x