НовиниЧеркащинаДніпро в Черкасах забруднений хімічними сполуками

Дніпро в Черкасах забруднений хімічними сполуками

-

- Advertisment -

Якість питної води у Черкасах потребує поліпшення, оскільки природна вода Дніпра забруднена хімічними сполуками: фенолом та важкими металами вище гранично допустимих рибогосподарських нормативів (ГДК). Це результат того, що у річку щорічно скидається велика кількість стічних забруднених вод: промислових, сільськогосподарських та побутових, а Дніпро, за даними науковців, фактично втратив здатність до самоочищення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У четвертому кварталі 2018 року лабораторією гідрометслужби із Кременчуцького водосховища у районі м. Черкаси було відібрано 24 проби води. В кожній пробі визначено більше 30 показників, які характеризують якість води.

Встановлено, що феноли перевищують ГДК у 3-5 разів. Концентрації важких металів (мідь, цинк, манган) у 2,5 – 6 разів. Концентрації хрому шестивалентного до – 8 разів. Також зафіксовані перевищення по сполуках азоту до 1,7 ГДК.

Випадків високого забруднення води (вміст хімічної сполуки перевищує ГДК у 10 разів) не було виявлено. Більшість контролюючих показників в межах міста не суттєво відрізняється від показників фонового створу (вище міста). Тобто річка Дніпро приносить до території Черкас вже помірно забруднену поверхневу воду.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Чорнобаї рубатимуть ополонки, щоб врятувати від задухи рибу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x