Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркасам загрожує підтоплення

Черкасам загрожує підтоплення

-

- Advertisment -

Черкаси можуть перетворитися на Венецію. З наступного тижня синоптики прогнозують відлигу, а відтак танення снігу. Загроза підтоплення нависла над двома десятками вулиць. Мерія міста чимдуж мобілізує зусилля, аби відвернути лихо. Ще дев’ятого лютого виконком Черкаської міськради створив спеціальну надзвичайну комісію для боротьби з паводком. Як чином вона збирається рятувати Черкаси – розповість Вікторія Курченко.

На площі воїнів-інтернаціоналістів попри мороз гаряче. Тут ще з сьомої ранку комунальники не випускають лопати з рук. Площі у разі відлиги загрожує підтоплення. Таких місць у Черкасах близько двох десятків. Надзвичайна комісія вирішила: з зон ризику сніг треба терміново прибрати.
Анатолій Зінченко, головний інженер КП «ЧЕЛУАШ»: «Снег вывозится не только с этого места, а с многих участков города. В частности, сейчас работают люди на 30 лет Победы, Розы Люксембург, между улицами Чайковского и Чиковани».
На площі воїнів-інтернаціоналістів вантажать сніг. А сюди везуть.
Віктор Бас, працівник КП «ЧЕЛУАШ»: «З восьми ранку працюємо і десь восьму машину привезли».
Це піщаний кар’єр на Митниці. Тепер тут складують сніг. Таких місць в Черкасах визначено шість. Аби встигнути до відлиги вивезти сніг із зон можливого підтоплення – спецтехніка працює цілодобово.

Анатолій Зінченко, головний інженер КП «ЧЕЛУАШ»: «Сегодня работает техника – 8 наших машин, 12 – наемных. Техники не хватает, людей не хватает, снега очень много».
Тим паче снігопад не припиняється. Тому надзвичайна комісія вже розробила й інші методи порятунку Черкас від паводка. Зокрема, схему відкачування води, створення штучних дамб, прочищення зливових стоків.
Андрій Дзюба, заступник міського голови: «Ми готуємо труби. Прораховуємо можливі місця підтоплення, де треба відкачувати, прораховуємо кількість цих труб».
Та лише зусиль комунальників, – зізнається Андрій Дзюба, – замало. Мерія кличе на поміч городян. Цими вихідними в Черкасах відбудеться загальноміський суботник.
Андрій Дзюба, заступник міського голови: «Якщо це багатоповерхівка, разом виходимо, беремо лопати і чистимо сніг, складаємо його на великі купи. Коли буде відлига, ці великі купи будуть повільно таїти, і наші стокові системи в змозі будуть прийняти таку кількість води».
Крім того, сьогодні Мерія міста відкрила шістнадцять опорних пунктів у різних мікрорайонах.
Сергій Одарич, міський голова Черкас: «Починаючи з 13 лютого, з суботи, з 8 години ранку звертайтеся до МВК. На першому поверсі МВК розгорнутий спеціальний штаб».
Там і інвентар для прибирання снігу нададуть, і за роботу обіцяють заплатити – у середньому сто гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x