Новини на ВІККАВіККА-новиниХто за чисте довкілля?

Хто за чисте довкілля?

-

- Advertisment -

Як зберегти чистоту у місті? Над цим питанням задумалися екологи, влада, громадські організації, пресаі вирішили просто його обговорити. Діалог відбувся у формі зустрічі під назвою «Черкаська громада – за чисте довкілля». Під час неї учасники вигадували нові способи виховання культури населення, інноваційні підходи до розв’язання проблеми очищення міста від сміття та хвалилися досягненнями.

У Черкасах знову борються за чистоту. Не лише міста, а й думок населення. Екологи, влада та громадські організації вирішили відзвітуватись, хто і що зробив для подолання екологічних проблем. Першим слово отримав начальник міського управління екології. Володимир Гусаченко запевняє: місто таки стало чистішим. Посприяло цьому і закриття підприємств. Заважає повноцінній роботі лише поправка до бюджету, згідноякої використання коштів з природоохоронного фонду слід узгоджувати із Кабміном. Тож поки що екологи можуть лише розмірковувати, куди витратити гроші. Зробити це вони пропонують і населенню.
Володимир Гусаченко, начальник управління екології МВК: «Надаємо їм право перевірити, що буде зроблено і як будуть використовуватися їхні кошти, на що будуть витрачені».
Чистішим місто стало і завдякипроведенню акцій «Прибери місто – отримай сто гривень». У міськвиконкомі звітують – для того, щоб прибрати місто від бруду, загалом знадобилося 300 осіб, 50 тисяч гривень, два тижні і кілька інноваційних підходів до сміттєвої проблеми.

Сергій Кузляєв, відділ комунікацій та зв’язків із громадськістю: «Ми запровадили за два роки нові контейнери сміття, є, звичайно, і старі, але ми їх будемо замінювати, плюс ми ще знайшли новий підхід до сортування сміття».
Нині екологи також пропонують провести акцію загальної боротьби із амброзією. Зокрема – взяти за приклад підхід КП «Дирекція парків».
Його очільник похвалі радий.Зізнається: він бере приклад із закордонних парків і робить усе можливе для “чистого” відпочинку черкасців. Зокрема, забезпечив парки достатньою кількістю сміттєвих баків.
Учасники зібрання також дійшли висновку, щогородянам треба підвищувати рівенькультури і не засмічувати рідне місто.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x