НовиниЧеркащинаЗйомки історичного фільму "Чорний Ворон" стартували на Черкащині (ФОТО)

Зйомки історичного фільму "Чорний Ворон" стартували на Черкащині (ФОТО)

-

- Advertisment -

На Черкащині розпочали знімати історичний фільм "Чорний Ворон". На знімальному майданчику буде відтворено Мотрин монастир, таким, як він був у часи холодноярських повстанців. Про це пише "Козацький край".

За підтримки Держкіно розпочалися зйомки історичної драми "Чорний Ворон". Картина є екранізацією однойменного роману-бестселлера Василя Шкляра. Режисер стрічки –Тарас Ткаченко, відомий глядачам своєю роботою над повнометражним фільмом "Гніздо горлиці".

Кінопроект фільму з робочою назвою "Залишенець. Чорний Ворон" став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка фільму становить 5 млн. 088,3 тис. грн., що є чвертю від загальної вартості виробництва.

"Екранізація "Чорного Ворона", звичайно, буде відрізнятися від книги, але ми обов’язково дотримаємося ідеологічних поглядів автора. У роботі над стрічкою ми співпрацюємо з Василем Шклярем. Тема твору дуже актуальна для українців сьогодні. Ми у фільмі розповімо історію очима сучасної людини, у чиїй країні палає війна", – зазначив Тарас Ткаченко.

Нагадуємо, роман "Залишенець. Чорний Ворон" Василя Шкляра описує одну зі сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-их роках. На їхньому чорному бойовому прапорі було написано: "Воля України або смерть". У 1921 році чотирирічна війна, яку Росія розв’язала проти Української Народної Республіки, закінчилася. Проте збройна боротьба ще роками тривала майже на всіх теренах України. Повстанці Холодного Яру відчайдушно чинили опір радянській окупації, боролися за свободу українського народу, жертвуючи власним життям.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на екранах України з'явиться козацька історія кохання з Черкащини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x