НовиниЧеркащина"Канівський "шабаш" може стати останнім для Бондаренка на посаді...

"Канівський "шабаш" може стати останнім для Бондаренка на посаді мера", – Олександр Радуцький

-

- Advertisment -

Дія деяких рішень, прийнятих 22 серпня на, так званій, виїзній сесії Черкаської міської ради в Каневі на Чернечій горі, має бути зупинена. Таку ухвалу виніс напередодні Черкаський адміністративний суд. Відтак, в місті має працювати бюджет попереднього розгляду. Про це на прес-конфереції повідомив журналістам депутат міськради Олександр Радуцький.

За словами обранця, в ухвалі йдеться про низку рішень, які стосувались саме фінансових питань: перерозподілу міського бюджету та переоснащення комунальних підприємств. Їх визнано протиправними і нечинними. Нагадаємо, під час позачергового пленарного засідання, законність якого нині розслідують правоохоронці, були розподілені додаткові 210 млн. грн. Тих в міській скарбниці поки немає.

"Після тієї сесії в Каневі Наталя Джуган направила міському голові службову записку, в якій повідомляла, що відсутність ресурсів призведе до відволікання коштів від об’єктів, виконання яких вже розпочато, – зазначив Радуцький. – Крім того, Наталя Володимирівна повідомила про порушення бюджетного регламенту. Адже проекти рішення про внесення змін до місцевого бюджету мають бути представлені лише в присутності представників департаменту фінансової політики. Отже, підписувати бюджетні рішення мер не мав права, але підписав".

Екс-секретар міськради пояснює це на прикладах: тільки на лізингу двох десятків тролейбусів для "Черкасиелектротрансу", згідно з прийнятими канівськими рішеннями, місто має переплатити близько 10 млн. грн. Каже: особисто зв’язувався з Львівським автомобільним заводом, де йому повідомили, що вартість одного 12-метрового "рогатого" – 4 млн. 800 грн. В той час, коли на Черечій горі обранці виділили на кожну одиницю на 500 тис. грн. більше. 

Таємну сесію в Каневі Олександр Радуцький назвав "шабашем", в якому, брала участь п’ятірка людей, які вже не є депутатами міськради.

"Стосовно незаконності того шабашу вже відкрите кримінальне провадження. Я так розумію, що це було останнє подібне засідання, яке вів Бондаренко на цій посаді. Найближчим часом його чекає підозра за скоєний кримінальний злочин проти містян. Але це вже буде доводити прокуратура", – резюмував обранець.

Копія ухвали вже направлена на ім’я міського голови та керівників фінансового та економічного департаментів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, після канівської сесії команда Бондаренка буде підвищувати тарифи на квартплату в Черкасах. 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

5 ветеранів з Черкащини залучать в громади майже 7 млн грн

5 ветеранських бізнесів з Черкащини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала...

У Черкасах за минулий тиждень народилося більше хлопчиків

Протягом минулого тижня в Черкасах народилося 25 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Загалом світ побачило 14 хлопчиків...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x