НовиниЧеркащинаЖурналістка телеканалу "ВІККА" отримала нагороду (ФОТО)

Журналістка телеканалу "ВІККА" отримала нагороду (ФОТО)

-

- Advertisment -

23 листопада у Києві відбулося нагородження переможців конкурсу журналістських матеріалів з євроінтеграційної тематики "Угода про асоціацію: шлях змін". Призеркою змагань у номінації "Суб’єктивний погляд" стала головна редакторка ТРК "ВІККА", авторка програми "Євроцензор" (європейські цінності та права) Юлія Кропива. Про це йдеться на сторінці Євроінтеграційного порталу.

Також нагороди отримали:

редакторка проекту "Україна і ЄС: з кордонами і без", інтернет-видання "Полтава" (м. Полтава) Анна Довгошей та журналістка агенції новин "КУРС" (м. Івано-Франківськ) Наталія Кушніренко – номінація "Аналітичний матеріал";

журналіст газети "Вісті" (м. Слов'янськ), засновник інтернет-видання "Карачун" Григорій Кульбака – номінація "Репортаж;

студент четвертого курсу спеціальності "Журналістика" Національного університету "Острозька академія" (м. Острог) Назарій Мазилюк – номінація "Студентський матеріал";

та журналіст, в минулому – редактор видання "Слобідський край" (м. Харків) – номінація "Історія успіху").

У номінації "Інтерв’ю" переможця визначити не вдалося. Натомість Анна Мурликіна, Юлія Шматченко та Мар'яна Метельська отримали заохочувальні призи поза номінаціями конкурсу.

"Не тільки від урядовців, не тільки від парламентарів, не тільки від громадських активістів залежить, наскільки успішно ми захистимо наш європейський вибір. Безумовно, це дуже сильно залежить і від роботи наших медіа та від того, наскільки правдиво й об’єктивно вони передаватимуть інформацію", – заявила під час церемонії нагородження Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона закликала журналістів і надалі пояснювати українцям переваги європейської інтеграції.

"Європейська інтеграція не дає швидкого результату. І тому без ЗМІ наша робота залишиться незрозумілою і не оціненою людьми", – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Загалом до участі в конкурсі надійшло 190 журналістських матеріалів. Найкращі роботи обирало журі, до складу якого увійшли виконавча директорка Українського центру європейської політики Любов Акуленко, голова правління "UA: Суспільне мовлення" Зураб Аласанія, головний редактор радіо "НВ" Валерій Калниш, оглядач відділу міжнародної політики газети "Дзеркало тижня" Володимир Кравченко, генеральний директор ІА "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко, викладач школи журналістки Українського католицького університету Юрій Опока, редактор сайту "Європейська правда" Сергій Сидоренко, редакторка та ведуча програми "Факти тижня" на ICTV Оксана Соколова та прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давид Стулік.

"Я помітив, що багато робіт не пов’язані тільки з Угодою про асоціацію. Приміром, в одній з номінацій переміг матеріал про сортування сміття. Всі знають, що роздільне збирання сміття – це норма у Канаді, Австралії, Японії та інших країнах, отже це явище не пов’язане суто з Угодою про асоціацію. Втім, це ознака цивілізаційно розвиненої країни", – зауважив Давид Стулік.

Конкурс журналістських матеріалів з євроінтеграційної тематики "Угода про асоціацію: шлях змін" тривав з 1 лютого до 30 вересня 2018 року. Його організував проект ЄС Assosiation4U під патронатом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, АТОвцю з Черкащини вручили почесну нагороду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x