Новини на ВІККАВіККА-новиниДворічному черкащанину потрібна допомога небайдужих

Дворічному черкащанину потрібна допомога небайдужих

-

- Advertisment -

До черкаської родини Берданових навідалося лихо. Їхній найменший синочок тяжко занедужав. У досі активного хлопчика – рак крові. Причому одна з найтяжчих форм. Кілька тижнів Іванко був між життям і смертю. Зараз йому трохи ліпше, але попереду тривале лікування. Як можна допомогти маленькому борцю – Вікторія Курченко розкаже.

Книжечки – це нині єдина відрада дворічного Іванка. Уже місяць, як кілька квадратів лікарняної палати – весь його життєвий простір. Досі активний і на вигляд здоровий хлопчик ні з того, ні з сього раптово зліг, пригадує мама.

Ольга Берданова, мама хлопчика: «Вранці піднялися, збільшився дуже животик, трохи в нас була температура. Ми звернулися до дільничного лікаря. Нас направили до обласної лікарні».

Спершу в Іванка підозрювали апендицит. Та цей діагноз не підтвердився. Справжній виявився куди гіршим.

Анна Самохвал, дитячий онколог: «У дитини має місце доросла форма захворювання – це Т-клітинна неходжкінська лімфома. Не працює в нього кістковий мозок, повноцінно не виробляються клітини крові».

У діток така форма раку, говорить онколог, трапляється вкрай рідко. І вона – одна з найтяжчих. Перші два тижні лікарі центру без зупину боролися за життя Іванка. Нині йому вже трохи ліпше. Але до одужання маляті щонайменше 9 місяців. І лікарі не відкидають: можливо, йому знадобиться ще й коштовна трансплантація кісткового мозку.

Ольга Берданова, мама хлопчика: «Усвідомлення прийшло, але все одно ще тяжко… Але вже маємо сили боротися!».

Іванко – з багатодітної родини. Лише за перший місяць боротьби з недугою батьки витратили чотири з половиною тисячі. Тому кожна гривня від небайдужих містян – це внесок у майбутнє крихітки.

Телефон мами – 095 594 88 27

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x