НовиниЧеркащинаНа Черкащині псевдоатовець незаконно привласнив земельну ділянку

На Черкащині псевдоатовець незаконно привласнив земельну ділянку

-

- Advertisment -

На Черкащині було встановлено, що псевдоатовець незаконно привласнив собі ділянку землі сільськогосподарського призначення площею 2 га вартістю 78 тис. грн. у Шполянському районі. Тепер прокуратура через суд вимагає повернення землі державі. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Черкаської області.

Під час розслідування було встановлено, що земельну ділянку, як учасник АТО, отримав чоловік, який на час її отримання перебувала у м. Донецьку та виступав на боці терористичної організації "ДНР".

Зловмисник перейшов на бік ворога та був призначений на посаду керівника апарату так званої "Ради Оборони ДНР", у зв’язку з цим стосовно нього прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт.

Крім того, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно секретаря сільської ради Шполянського району, яка посприяла незаконному виділенню земельної ділянки. Було встановлено, що жінка в порушення вимог Закону "Про нотаріат", за відсутності доручителя, підготувала посвідчила та зареєструвала в книзі нотаріальних дій доручення на представлення перед компетентними органами інтересів зазначеного псевдоатовця, з метою отримання ним земельної ділянки у власність.

У подальшому, на підставі доручення його повірена особа оформила у власність земельну ділянку, яку через незначний час передано в оренду сільськогосподарському підприємству. Наразі позовна заява щодо повернення земельної ділянки, яка неправомірно вибула з державної власності, подана прокуратурою в порядку представницької діяльності, перебуває на розгляді в суді.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині судитимуть фермера, який незаконно орендував землю.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пік арктичного вторгнення на Черкащині минув: очікується поступове потепління

Вісь висотної холодної улоговини зміщається на схід, а це значить пік арктичного вторгнення на Черкащині минув. Про це повідомляє...

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x