Online TV
Новини на ВІККАВіККА-новиниШлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та...

Шлях до серця черкаських гурманів лежить через фантазію та креатив кухарів

Традиційні обіди в минулому. У боротьбі за клієнтів черкаські ресторани розширюють меню та приваблюють гурманів оригінальними стравами. Хоча містян уже давно не здивуєш японськими суші та китайським супом. Шеф-кухарі шукають оригінальні рецепти. Але найбільше мізкують над тим, як цікаво подати страву. Продовжить смачну тему Олена Берестенко.

Зазвичай чашушулі подають на весіллях у Грузії. Тепер популярна східна страва перекочувала до черкаських ресторанів. Чашушулі куштують дуже гарячим. Щоб аж кипів, розповідає шеф-кухар.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Они тушатся с помидорами, говядиной и грузинскими специями, которые мы не распространяем. О них не рассказываем».

Посмакувати такою оригінальною стравою можна за 50 гривень. Подаватимуть чашушулі за всіма грузинськими традиціями.

Іраклій Квергелідзе, шеф-кухар ресторану «Чайка»: «Готовим каждому отдельно на специально привезенных кецах – глиняной сковородке из Грузии».

Із чого готувати чашушулі – телятини, яловичини чи свинини – обирає відвідувач. Для нем’ясоїдів у черкаських харчівнях теж вистачає оригінальних страв. Ось тут рибу можна замовити просто з акваріума. Відвідувач обирає коропа, який на нього дивиться. Через півгодини його ж, зафаршированого та засмаженого, куштує. Ця послуга в Черкасах недавно, але вже стала популярною.

Надія Таран, шеф-кухар корчми «Тарас Бульба»: «Щоб вона вийшла в нас смачною, ми її замаринуємо майонезом, рибною приправкою. Потому смажимо».

Євгеній Гама, кухар: «Ми її готуємо в різних варіаціях. Смажимо з цибулею, ще запікаємо у сметанному соусі. Краще засвоюється у сметанному запеченому соусі».

Щоби конкурувати із ресторанами із заморською кухнею, заклади із традиційною теж креативлять.

Олена Берестенко, кореспондент: «Любителів російської кухні в Черкасах дивують не лише млинцями, а й пирогами, про секрет випікання яких знали ще в царській Росії».

Ілона Токар, кондитер ресторану «Государь»: «Особливості приготування наших пирогів – у технології тіста. До неї ми йшли довгим шляхом, ретельно вивчаючи інші способи».

Тут пропонують пироги з м’ясом, вишнями, яблукам, абрикосами та іншим начинням. Усе – щоб задовольнити смаки вибагливого клієнта.

попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.

Останні вихідні осені: куди піти в Черкасах і як не замерзнути

Листопад часто асоціюється з дощами, холодом і ранньою темрявою. Але ці останні вихідні — шанс завершити осінь з теплом,...

У Черкасах у театрі ляльок Ельф запрошує дітей у зимову казку

У Черкасах Ельф стане головним героєм нової святкової програми в академічному театрі ляльок. Саме Ельф поведе маленьких глядачів у...

Цікаве:

Чому збільшуються відключення світла на Черкащині: енергетики назвали головну причину

Графіки відключення електроенергії на Черкащині залишаються вимушеним кроком через...

Вже 15 років у лунки з картоплею вношу це: збираю по 2 ящика з квадратного метра щоразу

Щоб картоплі вродило як треба рекомендуємо обовʼязково додати до...

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

Підключення до трансляції ВІККА...
Перевірка доступності потоку

Трансляція недоступна

Наразі пряма трансляція не ведеться. Спробуйте пізніше.

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x