Новини на ВІККАВіККА-новиниСвято визволення міста

Свято визволення міста

-

- Advertisment -

14 грудня – особлива дата в історії Черкас. Цього дня шістдесят сім років тому місто відзначало фактично друге народження. Радянським військам вдалося вибити ворога з міста та звільнити Черкаси від окупації. Цій радісній події передували довгі кровопролитні бої та надскладне форсування Дніпра в листопаді сорок третього. З нагоди пам’ятної дати в Черкасах відбулися урочистості.

У шістдесят сьому річницю визволення Черкас у палаці культури «Дружба народів» зібралися ті, хто бажав віддати шану визволителям рідного міста від німецько-фашистських загарбників. На урочистостях ветеранів небагато.
Іван Губський, голова Черкаської міської ради ветеранів: «Було неймовірно важко, були втрати, значні витрати. Біля шести тисяч бійців Червоної армії загинули смертю хоробрих при визволенні міста. Але іншого шляху не було».
Світлу пам’ять воїнів-визволителів присутні вшанували хвилиною мовчання. За очищення Черкас від німецько-фашистських загарбників звання Героя Радянського Союзу були удостоєні 26 воїнів. Нині понад сорок черкаських вулиць названі іменами визволителів.
Василь Корнієнко, заступник голови Черкаської ОДА: «Хай молоді покоління завжди пам’ятають подвиг дідів-прадідів. Хай пам’ять про безсмертний подвиг в ім’я волі, незалежної рідної Батьківщини допомагає розбудовувати нам нову демократичну Україну».
Сергій Одарич, міський голова м. Черкас: «Я хотів би сьогодні від імені громади міста подякувати всім, хто брав участь у визволенні міста, вшанувати їхню пам’ять. Подякувати тим, хто донині з нами. Ваші заслуги перед містом і повага до Вас буде жити в серцях містян доти, доки буде існувати наше місто».
Нині в Черкасах проживає лише шістнадцять визволителів міста. Для ветеранів та інших гостей заходу творчі колективи влаштували святковий концерт.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах комунальне підприємство здає в оренду автостоянку: яка вартість оренди

Комунальне підприємство «Черкасиінвестбуд» шукає орендаря на стоянку. Вона розташована по вулиці Пастерівській між Пилипенка та Маламужа. Оголошення про продаж...

На Черкащині прогнозують погіршення якості повітря через пил із Каспійської низовини

28-29 травня північно-східний антициклон, прямуючи на Каспій, змінить напрямок вітру на південно-східний, що створить ідеальні умови для перенесення пилових...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x