НовиниСпортМикола Томенко: В боротьбі з корупцією ми пропонуємо системність...

Микола Томенко: В боротьбі з корупцією ми пропонуємо системність та ефективність, а не шоу та піар

-

- Advertisment -

Лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко, перебуваючи на Черкащині, розповів місцевим журналістам про те, як команда на чолі з єдиним кандидатом на пост президента від української, європейської коаліції Анатолієм Гриценком планує боротися з корупцією.

"Ми вважаємо, що починати потрібно з виборчої кампанії. Відкритість в діях є фундаментом чесності, тому на минулому тижні в Києві наша команда відкрила штаб для журналістів, щоб показати, що в нас немає іноземних політтехнологів, які розповідають як нам жити в нашій країні. Я вважаю показовим те, як кандидат веде виборчу кампанію, бо це виражає його відношення до корупції. Коли на роботу в штаб беруть "і мертвих, і живих, і ненароджених" технологів, які через підкупи та фальсифікації допомогли прийти до влади Януковичам–Черновецьким, у виборця повинні виникнути логічні питання — а чи буде цей кандидат боротися з корупцією?"

Політик також зазначив, що в цій боротьбі необхідна тверда політична воля, а також системність та послідовність в діях.

"Боротьба з корупцією стала найбільш розрекламованою реформою влади. Багато коштів витратили на шоу й піар. Перші арешти були дуже обнадійливими, оскільки затримували серйозних посадовців, але виявляється, що домінанта гри на публіку стала ключовою. Всі справи були непродуманими, особливо справи Насірова, Бочковського, яких в судовому порядку поновили на посадах та виплатили зарплати. Я вже пропонував, щоб ті, хто арештував з порушенням процедури, нехай би хоч зарплату їм зі своїх кишень видали, оскільки виплачувати її довелось з держбюджету. Висновок в даному випадку один: піар – це добре, але без системи, послідовності та діючих інститутів результату не буде".

Микола Томенко наголосив, що приклад негативного відношення до корупції повинен подавати в першу чергу Президент.

"Дивує гордість, з якою розповідають про систему Prozorro. Якщо її постійно моніторити, можна помітити, як брати і сестри посадовців чи депутатів "випадково" виграють тендери. Антикорупційне думання нинішньої влади нічим не відрізняється від попередньої.

Анатолій Гриценко неодноразово наголошував, що у владі немає місця родичам та друзям. Відповідальні посади в державі повинні займати лише компетентні люди, які знають свою справу. В цьому питанні наші переконання повністю збігаються.

Як науковець, я дійшов до наступного висновку. Як тільки суспільство бачить, що президент не бере своїх друзів чи бізнес-партнерів на посади та не лобіює інтереси своєї компанії, він стає прикладом для всіх і має моральне право сказати так робити міністру, а той, в свою чергу, передавати таку тенденцію на нижчі рівні.

Зараз виходить навпаки. Президент в своїх інтересах розподіляє бюджет, то чому міський голова не може зробити так само?"

Підсумовуючи, Микола Томенко підкреслив, що напередодні виборів кандидати повинні продемонструвати свою команду, яка буде працювати пліч-о-пліч з президентом.

"Поки ми єдина команда, яка представляє тих, хто буде з нами працювати, щоб виборець міг самостійно їх оцінити. Так в останньому ефірі телеканалу ICTV ми представили Віктора Трепака, бувшого першого заступника Голови Служби безпеки України, який розслідував справи "діамантових прокурорів" та "чорної каси" Партії регіонів і був позбавлений посади, оскільки виявилось, що багато нинішніх посадовців були не зацікавленими в тому, щоб винні були покарані. Окрім імовірного кандидата на посаду голови СБУ з часом ми поінформуємо і про інших людей, які можуть зайняти посади, на які призначає президент".

*агітаційні матеріали

Як повідомляв сайт vikka.ua, Анатолій Гриценко відвідав Черкащину.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Уманчанина госпіталізували до психіатричної лікарні за зберігання зброї та спробу підпалу

Прокурори підтримали публічне обвинувачення у справі 41-річного мешканця Умані за фактом зберігання зброї та умисного грубого порушення громадського порядку....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x