Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах уже облаштували вісім пунктів обігріву містян

У Черкасах уже облаштували вісім пунктів обігріву містян

-

- Advertisment -

Черкащина тримає натиск лютих морозів. Натепер в області від холоднечі не загинула жодна людина. Більше того – навіть обмороження ніхто не дістав. Нагадаю, напередодні обласне УМНС повідомляло, що у веранді власного будинку замерзла на смерть драбівчанка. Утім, за результатами судово-медичної експертизи, жінка пішла із життя через серцевий напад. Аби міцні морози так і не відкрили лік своїх жертв, у всіх районах області облаштували пункти обігріву. Про те, як у Черкасах рятують містян від холодної смерті, розкаже Вікторія Курченко.

Її так довго чекали. А тепер від лютої зими шукають рятунку. У парку «Перемоги» ще минулої середи облаштували пункт обігріву. Еменесівці тут чергують цілодобово.
Сергій Вознюк, начальник рятувального відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення УМНС у Черкаській області: «Якщо мороз дужчає, то люди масово приходять. Великим попитом пункт обігріву користується зазвичай ближче до вечора. У нас є фельдшер, який може надати допомогу постраждалому у випадку обмороження».
Такі теплі прихистки насамперед розраховані на безхатченків. Та тут не відмолять будь-кому. Олександр Степаненко вже із півгодини гріється біля буржуйки.
Олександр Степаненко, житель м. Черкаси: «Я сніг прибираю зараз у центрі. Там закінчив, ішов на базу та трошки змерз. Мороз на вулиці добрячий».
У наметі не лише відігріють, а й нагодують за рахунок добродіїв. Безпритульні ще й заночувати можуть.
Людмила Грабенко, голова Соснівської районної організації Товариства Червоного Хреста: «Пропонуємо гарячий чай, печиво, хліб, консервацію, вермішель швидкого приготування. Також ми завозимо картоплю. Запас харчів поповнюємо щодня. І так буде доти, доки будуть морози».

Зима найближчими днями ще дужче лютуватиме, прогнозують синоптики. На зміну європейським морозам прийдуть справжні арктичні. Тому вже відсьогодні в Черкасах містян обігрівають ще в семи місцях. (на таблиці). В обох терцентрах, у комітетах самоорганізації населення, що на Тараскова, 10; Чехова, 9а; Г. Дніпра, 29. А також у колишній музичній школі на вул. Смілянській,4 та у приміщенні міськвиконкому.
Юрій Кривошея, начальник управління цивільної оборони МВК: «Проінформовано Станцію швидкої допомоги, бригади якої здійснюють виїзди як удень, так і вночі. Вони будуть підбирати безхатченків. І якщо не потребуватимуть медичної допомоги, їх привозитимуть у пукти обігріву».
В Україні вже кілька десятків жертв холоднечі. Черкащина поки тримається. Тут навіть обмороження ще ніхто не дістав. Усе ж лікарі закликають не розслаблятися. На вулицю без потреби не виходити. Тепло вдягатися та забути про алкоголь. А як замерзли, що аж кінцівки задубіли, в жодному разі їх не слід розтирати та розминати, наголошують медики.
Володимир Цапенко, завідувач обласного опікового відділення: «Треба накласти товсті пов’язки, щоб зігрівання ззовні не було, щоб воно відбувалося завдяки відновленню кровопостачання. Цю пов’язку можна зробити з будь-якої тканини або ж вати. Добре намотати, зверху накласти пакет. Повторити ще раз. Це буде такий собі термос».
А далі – не зволікаючи, викликати швидку.

Пункти обігріву:
– парк «Перемоги»;
– Соснівський територіальний центр (вул. Пушкіна, 13а);
– Придніпровський територіальний центр (пров. Короткий, 4);
– вул. Тараскова, 10, 3-ий під’їзд (КСН);
– вул. Чехова, 9а (КСН);
– вул. Г. Дніпра, 29, поряд із ЗОШ № 31 (КСН);
– вул. Смілянська, 4 (будівля колишньої музичної школи);
– вул. Б. Вишневецького, 36 (приміщення міськвиконкому).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x