Новини на ВІККАВіККА-новиниДомофони: за і проти

Домофони: за і проти

-

- Advertisment -

Домофонив черкаських оселях: реальний захист від небажаних гостей чи гроші, викинуті на вітер? Суперечки стосовно того, встановлювати домофон чи ні нині точаться чи не в кожному черкаському під’їзді. Одні дивом техніки захоплюються, інші – категорично проти. Мовляв, задоволення не з дешевих, а користі від «електровахтера» – небагато. Сучасного охоронця черкаських осель на міцність випробовувала Марина Лук’яненко. Далі – сюжет із циклу «На замітку».

У під’їзді пані Олени домофон встановили два роки тому. Жінка роботою «електровахтера» задоволена. Говорить, сталой тепліше,й чистіше, і що не менш важливо – безпечніше.
Олена Кириленко, мешканка багатоповерхівки: «Із настанням зимового періодув під’їздах тепліше, відповідно тепліше і у квартирах… Раніше молоді люди розпивалив під’їзді спиртні напої, залишали після себе пляшки. Ми змушені були прибирати після них, тепер у під’їзді чисто. Всі бачать, що чистота намагаються прибирати кожен після себе».
За словами пані Наталі, домофон – техніка не надійна. Мешканка багатоповерхівки запевняє: з досвіду знайомих їй достеменно відомо: від такого «охоронця» більше незручностей, аніж користі. Саме тому вона разом із сусідами двері під’їзду замикає на ключ.
Наталя Некрасова, мешканка багатоповерхівки: «У нас дверь закрывается на ключ. Укаждого жильца такой ключ есть, мы ним закрываем, открываем. Один из недостатков – то, что своих гостей приходиться спускаться и забирать, а то сами они не могут попасть».

Із домофоном, звичайно, все простіше. Однак, вхід до під’їзду це диво-техніки спрощує не лише для званих гостей, а й для небажаних, – запевняє жінка. Аби перевірити її теорію на практиці, знімальна група ВІККА-НОВИН для експерименту навмання обрала будинокі квартиру.
Марина Лук’яненко, кореспондент: «Слухаю. – Добрий день! Ми до Ваших сусідів, відчиніть, будь ласка, у них немає домофону. – Укого? – У сусідів. – Тоді заходьте. – Ось так легко і просто можна потрапити навіть у під’їзд із домофоном».
Утім, на сьогодні, переконують фахівці, оптимальнішого та доступнішого захисту від непроханих гостей, аніж домофон, не існує.
Іван Кондратенко, продавець магазину «Байконур»: «Домофон является фактически вашими глазами по ту сторону калитки. Простой дверной звонок – это не то, мы только слышим, что кто-то пришел, а благодаря домофону мы видим, кто пришел, и, возможно, даже с какими намерениями».
Обирати фірму-встановника Іван Васильович радить якомога прискіпливіше. Ретельно переглядати реквізити фірми, умови договору та гарантійного обслуговування. Асортимент, запевняє продавець, дозволяє без проблем обрати і сам пристрій. Чорно-білі та кольорові, зі слухавкою та без – кожен може обрати «електровахтера» відповідно до своїх потребі можливостей.
Іван Кондратенко, продавець магазину «Байконур»: «Средняя цена офисного или квартирного варианта с установкой где-то до 1000 гривен, если это частный сектор – то от 1200 до 1500 гривен с установкой».
Підсилити домофон можна завдяки відеоспотереженню. Додаткові відеокамери дозволять контролювати прибудинковий периметр. Ціна «високоякісної охорони» варіюється залежно від кількості додаткових камер.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x