НовиниЧеркащинаЧим дихаємо: у Черкасах повітря забруднили хімічними речовинами

Чим дихаємо: у Черкасах повітря забруднили хімічними речовинами

-

- Advertisment -

Погоду Черкащини формує поле підвищеного тиску. Переважає сонячна, суха та маловітряна погода з температурою повітря в межах кліматичної норми на цей час. В нічні та ранкові години спостерігається інверсія. Така погода сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок в атмосфері. Про це інформує Черкаський обласний центр з гідрометеорології.

За даними поста спостережень, у Дніпровському мікрорайоні 10 жовтня рівень забруднення атмосферного повітря аміаком вже досяг 1,3 максимально разової разової гранично допустимої концентрації (ГДК), а забруднення атмосфери діоксидом азоту знаходиться на рівні 2,0 середньодобової ГДК.

За прогнозом синоптиків, ввечері 11 та вночі 12 жовтня, теплий атмосферний фронт циклону, з центром над Фінською затокою, зумовить дощі, які розподілятимуться нерівномірно як по території так і у часі та посилення вітру до 12-14 м/с. Такі погодні умови сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок та очищенню атмосфери.

Як додає начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань, рівень приземного забруднення зростає здебільш при антициклонах і зменшується при циклонічному характері погоди. А опади вимивають домішки з повітря. Найчистішим повітря буває відразу після опадів і чим більше їх випадає, тим краще повітря очищується.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уночі на Черкащині незаконно випалюють деревне вугілля.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На автодорозі Черкаси-Сміла перекинувся легковик

На автодорозі Черкаси-Сміла сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої легковий автомобіль "ВАЗ-21099" злетів у кювет та перекинувся на бік....

В Умані провели в останню путь молодшого сержанта

Жителі Уманської громади провели в останню путь воїна-захисника - Сергія Олександровича Дахова. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x